E-waste: solved!👍ΣούπερΕφεύρεση:✌Hλεκτρονικά Αποβλητα:! Από το 1% (πριν) στο 30% σήμερα & 100% αύριο!! ✌

184
Πριν μια εβδομάδα λέγαμε για την “Απάντηση στις προβλέψεις του καθηγητή Στάνφορντ κ Τονυ Σέμπα, που έδωσε ο κ Jerry Tinianow (heads Western Urban Sustainability Advisors, LLC. Mr. Tinianow previously served as chief sustainability officer of the City of Denver, Colorado), σχετικά με τις προβλέψεις του για 100% ΑΠΕ το 2030, για τις οποίες έχει βραβευτεί, σε ομιλία του στο του Colorado Renuables Society.
“Την έλλειψη των σπανίων γαιών και μετάλλων, μάλλον δεν την έλαβε σοβαρά υπόψη ο κ Τονυ Σέμπα”. Οι τιμές των ΑΠΕ, ενώ πέφτουν συνεχώς κινδυνεύουν να ανεβούν προς το τέλος του αιώνα…”
 
Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης στα υλικά αυτά που χρησιμοποιούνται σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές θα έχει σαν αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια να μην φθάνουν ή να καταστούν πανάκριβα, με αποτέλεσμα η τιμή των φ/β, κινητών υπολογιστών κ.α. να κινδυνεύει να αυξηθεί στο μέλλον.
Και αυτό διότι:
Τα e-waste μέχρι σήμερα, μπορούσαν να ανακυκλωθούν μόνο μέχρι 1%.
Δεν υπήρχε τρόπος να ξεχωρίσουν τα τόσα μέταλλα ανακατεμένα με πλαστικά, σιλικόνη, άνθρακα και τόσα άλλα στοιχεία με τα οποία είναι άκρως συνιφασμένα τα ηλεκτρονικά απόβλητα.
Όμως: παρόλο που εχει 15 μόλις εμφανίσεις τώρα, το παρακάτω βίντεο:
Φαίνεται ότι κανείς δεν είδε και κανείς δεν κατάλαβε ακόμα, τι πέτυχαν οι Nth Cycle!
Πέτυχαν το ακατόρθωτο!
Με ένα σύστημα πολυ-ηλεκτρόλυσης με διάφορα μέταλλα-βάσεις, σε διάφορες θερμοκρασίες και διαφορετικής έντασης ηλ ρεύματα να:
—Αποσυνθέτουν (λιώνουν) και να αναπαράγουν (ξανα μαζεύονται)όλων των ειδών τα μέταλλα που βρίσκονται υπο την μορφή άρρηκτων κραμάτων στα ηλεκτρονικά απόβλητα! Με ηλεκτρόλυση το κάθε ένα μαζεύεται, μόνο του, κάπου ξεχωριστά!
— Το 30% των ηλεκτρ αποβλήτων που υπάρχουν σήμερα μπορούν να ανακυκλωθούν με αυτό τον τρόπο.
—- Το 100% των ηλεκτρονικών αποβλήτων του αύριο θα μπορούν να ανακυκλωθούν διότι: Θα ΜΠΟΡΟΥΝ να παρασκευάζονται με τρόπο φιλικό προς αυτή την μέθοδο. Οι κατασκευαστές είπαν ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν στο μέλλον να κατασκευάζονται με βάση την προδιαγραφή αυτή. Δηλαδή να μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν σε βαθμό 100%!!!
—- “Θα αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο κατασκευής των ηλεκτρονικών” είπαν!
—- Συμπεριλαμβάνονται και όλων των τύπων οι μπαταρίες! 👍✌😀
Μα θα μου πείτε: Εγώ ξέρω ότι, ως σήμερα, οι ηλεκτρικές συσκευές επιστρέφονται και ανακυκλώνονται πλήρως. Με βάση μάλιστα και την αυστηρή νομοθεσία.
Απάντηση: Και σωστό και λάθος. Δηλαδή:
Με βάση την νομοθεσία την οποία οι μεγάλες εταιρίες πράγματι τηρούν και πολύ προσεκτικά μάλιστα τα τελευταία χρόνια, το μόνο που κάνουν είναι:
1) Να τα συλλέγουν και
2) Να τα αποσυναρμολογούν.
Τίποτε άλλο! Είχαν μαζευτεί βουνά που δεν ήξεραν τι να τα κάνουν.
Και αυτό διότι μέχρι σήμερα τίποτε άλλο δεν μπορούσε να γίνει.
Το 1% που ανακυκλωνόταν ως σήμερα είναι κάποια μέταλλα αμιγή και εύκολα να απομονωθούν με το χέρι.
Μέχρι που οι “Nth Cycle”, ήλθαν και άρχισαν να τα ανακυκλώνουν όλα ηλεκτρολύοντάς τα:
“Nth Cycle aims to disrupt the electronics manufacturing and recycling industries by changing their linear material model into a more efficient, circular one. Nth Cycle aids in recycling rare earth and specialty metals (e.g., Co, Ni, and Li) domestically from (1) the electronics and Li-ion battery manufacturing processes themselves, and (2) the products at their end-of-life during the recycling process, for reuse in future advanced manufacturing processes”
Χρησιμοποιούν μεγάλα κτίρια με μεγάλες εγκαταστάσεις που μοιάζουν σαν ένα απέραντο ψυγείο αυτοκινήτου απλωμένο στο πάτωμα και είναι καλυμμένο με νερό. Πέτυχαν την μέγιστη απόδοση με την μέγιστη ανα τετραγωνικό ελεύθερη επιφάνεια χάρη στην νανοτεχνολογία! Αυτό τους εξοικονομεί αφάνταστα χώρο. Στην αρχή έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μεγάλο χώρο και η εφαρμογή αυτή ήταν τότε ασύμφορη.
Άλλη μια κατασκευή στην οποία η νανοτεχνολογία έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Χωρίς αυτήν θα ήταν ασύμφορη!
Τουλάχιστον το 1/3 από τις εφευρέσεις που είδαμε ως σήμερα είναι κάτι που πριν δεν γινόταν …
αλλά τώρα με την νανοτεχνολογία….
έγινε! Κυριολεκτικά δεν προλαβαίνεις να ενημερώνεσαι!
Όπως άλλες επινοήσεις για τις οποίες μιλήσαμε πιο πριν θα επηρεάσουν τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων και θα αλλάξουν αναγκαστικά το ίδιο το μοντέλο, έτσι και αυτή θα επηρεάσει σημαντικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων μας.
Διότι, καθώς τα πλαστικά σιγά σιγά θα εξαφανίζονται από τη ζωή μας προβλέπω ότι το επόμενο σημαντικό ζήτημα που θα προκύψει είναι, πριν ακόμα και από τα κουτιά αλουμινίου που ολοένα και πληθαίνουν πεταμένα στη φύση (θα τα πούμε αργότερα). Και θα είναι τα άκρως τοξικά ηλεκτρονικά απόβλητα με τα βαρέα μέταλλα που, μέχρι το μέσο του αιώνα θα έχουν εκατονταπλασιαστεί.
Άλλη μια σημαντική επινόηση-κατασκευή που θα εξελιχθεί σε αγορά πολλών δισεκατομμυρίων θα αλλάξει τον κόσμο και που θα πάρει καιρό μέχρι θα μίντια να …καταλάβουν τι έγινε.
Μήπως τελικά είναι και η εφεύρεση του αιώνα, παρόλο που έχει μόλις 15 μόλις εμφανίσεις το παραπάνω βίντεο με την παρθενική τους παρουσίαση, εδώ και ένα μήνα;
Μείνετε συντονισμένοι…
Δ.Φ. 7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here