Ενεργεια: Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις & με ιλιγγιώδη ταχύτητα

118
Θυμόσαστε όταν είχα προβλέψει ότι οι παλιές λιγνιτικές μονάδες που προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση είναι ασύμφορες και καταδικασμένες να φαλιρίσουν; Και ο πραγματικός λόγος είναι η ραγδαία και συνεχής πτώση της τιμής των ΑΠΕ, όμως αυτό το αποκρύπτουν, μπας και βρουν κοροΐδα να τις αγοράσουν…
Δυό φορές τις προκήρυξαν πριν τις εκλογές και τελικά κανείς δεν κατέθεσε πρόταση!
Δεν βρέθηκαν …κορόϊδα.
Όταν το έγραψα στο φ/β κάποιοι φίλοι από τις ΜΚΟ του περιβάλλοντος, ειδικοί στα θέματα ενέργειας απάντησαν ότι οι αναβολές που δόθηκαν και η μη κατάθεση προσφορών, ήταν λόγω εκλογών και ότι μετά τις εκλογές θα συνεχιζόταν όλα κανονικά…
Όμως:
Πραγματικά κανείς δεν περίμενε την άμεση, ριζική αντίδραση της νέας κυβέρνησης. Οι εκλογές τελείωσαν, ήλθε η ώρα της αλήθειας:
 Χατζηδάκης: Λιγνιτικές μονάδες κοστίζουν λιγότερο αν κλείσουν
“Οι μονάδες όχι μόνο είναι ασύμφορες αλλά πρέπει να κλείσουν τελείως το συντομότερο”. Η νέα κυβέρνηση ξεμπρόστιασε την παλιά! Επομένως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξαπατήσει τους επενδυτές! Προσπάθησε να τους πουλήσει 2 επιχειρήσεις, οι οποίες τελικά γνώριζε, ότι ήταν ζημιογόνες…
Και δεν είναι τα δικαιώματα ρύπων, που πήγε ο Τσιρώνης στο Παρίσι να ζητήσει να δοθούν “χάρισμα” στην Ελλάδα, “με τον τόσο ήλιο” και γελάγανε όλοι μαζί μας… Δεν φταίει ο μεγάλος δείκτης εκπομπών co2 που τις κάνει ασύμφορες.
Φταίνε οι ηλίθιες πολιτικές που ακολουθήσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το περιβαλλοντικά ανέντιμο οικολογικό άλλοθι που του έδωσαν οι ελάχιστοι απομείναντες Οικολόγοι Πράσινοι που απλώς κρατάνε το όνομα.
Ξέρανε όλοι ότι είναι ζημιογόνες επενδύσεις, αλλά το απέκρυψαν και προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους επενδυτές…
Τελικά ήμουν ο πρώτος και ο μόνος που προέβλεψε την αρχή του τέλους και για τον Λιγνίτη ( φυσικό ακόλουθο του ότι έγινε με τον γαιάνθρακα).
Όμως δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν ότι όλα γίνονται λόγω ΑΠΕ γι αυτό μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε την αλήθεια …από πρίν… 🙂
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προτιμάει να χρησιμοποιήσει την κλιματική αλλαγή ως “περιβαλλοντικό όπλο”: Απλά θα αφήσει να συμβεί.
Έτσι θα έχει: 1) πολλαπλά κέρδη από νέα άντληση πετρελαίου στον πρώην Β.Π. 2) 40% φθηνότερη μεταφορά πετρελαίου από τους λιωμένους πάγους του Β.Π προς στον Καναδά. 3) θα έχει 14 φορές λιγότερους περιβαλλοντικούς μετανάστες, από άλλες μεγάλες χώρες 4) Θα καλλιεργεί τις νέες καλλιεργήσιμες περιοχές αντί να εισάγει. Και άλλα …”καλά”…
ΟΙ ΗΠΑ με το “Αέριο της ελευθερίας” είναι έτοιμες να …”μοιραστούν” τις περιβαλλοντικές αυτές …απειλές”, καθώς και οι υπόλοιπες χώρες να ακολουθήσουν το… καλό παράδειγμα για μοίρασμα του Β.Π. Πάντα για το καλό της ανάπτυξης, βέβαια…
Και έτσι προχώρησαν στην από κοινού συναίνεση για την επίσημη κήρυξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, του “Περιβαλλοντικού”…
Όμως έχω καλά νέα.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η Μ Βρετανία πάει προς τελική λήψη απόφασης: Οι Δεσμεύσεις της Μάε και άλλων πολιτικών φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σύντομα σε νομοθετική απόφαση:
Η Μ Βρετανία θα γίνει:
100% Οικονομία μηδενικών ρύπων το 2050 και με:
100% αυτοκίνηση μηδενικών ρύπων από το 2040.
Η πρώτη από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες του κόσμου είναι έτοιμη να πάρει μια από τις μεγαλύτερες. σημαντικές αποφάσεις στην νεότερη ιστορία…
Και δεν τελειώνει εδώ:
Ο Μπέρνι Σόντερς, πριν λίγες μερες, κατέθεσε για τις ΗΠΑ πρόταση πολύ πιο ριζοσπαστικά πρωτοποριακή και εκπληκτικά ενθαρρυντική:
Είπε να γίνουν όλα 100% οικολογικά από το 2030! Αυτοκίνηση και ρεύμα!
100% ίδια δηλαδή με τις δικές μας προτάσεις αλλά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις (Τόνυ Σέμπα Πανεπιστήμιο Στανφορτ ΗΠΑ)
Η Οικονομία θα απαγκιστρωθεί από την πολιτική και τους πολιτικούς:
Η επιστήμη, η τεχνολογία και οι ιδιώτες επενδυτές που στρέφονται σε νέα ιδανικά και σε νέες τεχνολογίες δεν αστειεύονται και οι πολιτικοί το έχουν ήδη καταλάβει.
Η κατάρρευση της, των 100 τρις, βιομηχανίας των ορυκτών καυσίμων θα γίνει άτακτα και απότομα και είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το φθινόπωρο του 2020 που αναμένεται να αδειοδοτηθεί το πρώτο 100% αυτόνομο αυτοκίνητο και θα σταματήσει η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.
Όλοι οι πληθυσμοί όλων των όντων της Γης σήμερα καταγράφονται με απώλειες από 70 έως και 85 %, ακόμα και 90%. Μόνον ο άνθρωπος και τα ζώα που καλλιεργεί βρίσκονται σε μια “τρελή” ασύμμετρη υπερ-αύξηση!
Πρέπει να βιαστούμε να διαχειριστούμε όλα αυτά σωστά πριν καούμε
“I don’t know what’s gonna happen, man, but I wanna have My kicks before the whole shithouse goes up in flames”… (Του Τζίμη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here