Δράσεις για το κλίμα: Πριν & τώρα: Η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά…

107
Έχει υπολογιστεί ότι οι συνολικές επιδοτήσεις σε ορυκτά καύσιμα όλου του πλανήτη για ένα μόνο χρόνο θα αρκούσαν και θα περίσσευαν για την δημιουργία και κατασκευή της υποδομής ώστε να μεταβεί ο πλανήτης σε 100% ΑΠΕ μέσα σε δέκα χρόνια… Πλήρη στοιχεία θα βρείτε και στα πιο πρόσφατα βιντεάκια του Τζακ και του Τζέσυ που σας κοινοποιώ (now you know, in depth).
Άρα μπορούμε και προλαβαίνουμε να σώσουμε και να σωθούμε, αν θέλαμε. (γι αυτό και δεν τα παρατάμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε)
Και θα μπορούσαμε να το πετύχουμε, αν κάποιοι δεν πήγαιναν την όλη διαδικασία συνειδητά και μεθοδικά προς τα πίσω…
Η πρώτη μεγαλύτερη παγκόσμια διαδήλωση θα θυμάστε, για το κλίμα έγινε το 2014 στις 20 και 21 Σεπτέμβρη:
1) 2646 δράσεις σε 162 χώρες του κόσμου. Η μεγάλη Πορεία για το κλίμα
Η μια από τις 2646 δράσεις αυτές, ήταν και αυτή στο Πεντοφάναρο στην Κέρκυρα με μοναδικούς διοργανωτές την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας και το EcoCorfu. Παρόλο που συνολικά, χαρακτηρίστηκε το μεγαλύτερο ακτιβιστικό γεγονός παγκοσμίως που έγινε ως τότε, η ανταπόκριση των φορέων και η προσέλευση του κόσμου στην Κέρκυρα ήταν μηδαμινή! Δείτε χαρακτηριστικά τα τελευταία 2-3 λεπτά και των 2 παραπάνω βίντεο, στιγμιότυπα από την δράση στην Κέρκυρα 20-9-2014.
Θέλω να πω ότι:
1) Από τον κόσμο που περνούσε, κυριολεκτικά ελάχιστοι καταλάβαιναν για τι διαδηλώνουμε. Το 2014 ελάχιστοι είχαν την σημερινή γνώση και την σημερινή περιβαλλοντική συνείδηση που έχουμε όλοι αποκτήσει.

2) Σήμερα, όχι μόνο είναι πάρα πολύ μεγάλη η γνώση και η ανταπόκριση όλων, αλλά έχουμε αναγνωρίσει και εντοπίσει ακριβώς τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή και τώρα ζητάμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι πρέπει να γίνει:

Τότε λέγαμε: “Ζητάμε από τις κυβερνήσεις να πάρουν γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”. Μόνο. (δείτε στα 2 βίντεο)
Σήμερα λέμε: Στοπ στα ορυκτά καύσιμα. Άμυνα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τα ορυκτά καύσιμα και ας το συνειδητοποιήσαμε αργά. Ναι 100% ΑΠΕ. ΝΑΙ 100% Η/Ο. Αντίσταση στις εταιρίες που συνειδητά εμποδίζουν την μετάβαση σε 100% ΑΠΕ και Η/Ο, για λίγα δις κέρδος παραπάνω από τα τρις τρις που ήδη έχουν, κλπ…
Σήμερα ξέρουμε τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει για να το πάρουμε…
Σήμερα δεν χρειάζεται κανείς να καλέσει κανέναν.
Σήμερα όλοι είμαστε εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here