Peak Oil συνέΒη! Τον ΙΑΝ του 2020. & τώρα: Μείωση ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κατά 20% για 2 ΧΡΟΝΙΑ. Ποιες οι επιπτώσεις για εξορύξεις Ελλάδα;

105
Το πιο χαρμόσυνο νέο για μας τους “περιβαλλοντιστές” έχει κρυφτεί και χαθεί μέσα στον κυκεώνα των ειδήσεων και έχει να κάνει με την εξέλιξη της αγοράς πετρελαίου.
Αρχικά, η απότομη μείωση της ζήτησης έριξε τις τιμές, του μαύρου ρύπου.
Όλοι όσοι αγοράζαν πετρέλαιο έσπευσαν να αποθηκεύσουν όσο μπορούσαν, όπως μπορούσαν.
Τα ίδια τα πετρελαιοφόρα Τάνκερ μικρά και μεγάλα, μετατράπηκαν σε αποθήκες πετρελαίου.
Αυτό που έγινε πριν μια εβδομάδα, μετά από τελική συνεννόηση όλων των πετρελαιοπαραγωγών περιοχών ήταν η απόφαση να μειώσουν  κατά 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημερήσια παραγωγή.
ΓΙΑ 2 ΧΡΌΝΙΑ! δηλαδή από Ιούνιο 2020 έως Ιούνιο 2022. (Με σταδιακή μείωση Απρίλη και Μάη που θα διαβάσατε ότι γίνεται αλλά δεν εξηγούν στις ειδήσεις ακριβώς γιατί).
Σημειώστε ότι ακόμα και τώρα που μιλάμε,  δεν έχουν μειώσει καθόλου την παραγωγή πλημμυρίζοντας  τον πλανήτη με αζήτητο πετρέλαιο.
Ο Σαουδάραβας αφού υπέγραψε την συμφωνία είπε, “λυπάμαι πολύ που η παγκόσμια κατάσταση μας έφερε και αυτό που συνέβη κλπ κλπ και δεν μπορέσαμε να φθάσουμε ακόμη πιο ψηλά, αλλά κρατάω την τιμή για το παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου που πετύχαμε τον Γενάρη του 2020″
Το ρεκόρ μεγαλύτερης ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου ήταν εφέτος τον Γενάρη γύρω στο ένα εκατομμύριο βαρέλια. Ήταν το PEAK OIL που περιμέναμε!
Από τον Ιούνιο και για 2 χρόνια οι ίδιοι οι παραγωγοί που αναμένουν να συνεχιστεί η μειωμένη ζήτηση και δεν πρόκειται να παράγουν πάνω από 80 εκατομμύρια… (προβλέπουν οι ίδιοι την ΜΗ ανάκαμψη, business as usual…)
Θέλανε να το φθάσουν όσο πιο ψηλά μπορούσαν, πριν τους συμβεί το …”κακό” της μείωσης της ζήτησης πετρελαίου, λόγω ΑΠΕ και Η/Ο. Διότι:
Τόσο αυτοί όσο και εμείς: (Προβλέψεις Στανφορτ, Τόνυ Σέμπα)
Περιμέναμε το Peak Oil (Μέγιστη ημερήσια παραγωγή) θα συνέβαινε λίγους μήνες αργότερα, αμέσως μετά την αδειοδότηση και κυκλοφορία των αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων – ρομποταξί και εξ αιτίας αυτών. Τέλος 2020 με αρχές 2021.
Συνέβη όμως από τώρα και πολύ πιο βίαια από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Σαουδάραβας!
Σύμφωνα και με πετρελαϊκούς συμβούλους για τις ίδιες τις εταιρίες, (που επιβεβαιώνουν σήμερα ουσιαστικά, τα όσα προέβλεψε ο Τόνυ Σέμπα), τα ακριβά πετρέλαια είναι χαμένο κεφάλαιο και αποτελούν παρελθόν (Shel- fracking- βαθιάς θάλασσας) Τα μόνα που θα επιβιώσουν είναι τα (συμβατικά πετρέλαια) Και αυτό Ισχύει από τώρα). “Ακόμα και να (όταν) διορθωθεί η οικονομία κανείς δεν θα επενδύσει πια σε αυτά”
Παρένθεση: Ο κερδισμένος του πολέμου που έγινε θα είναι η Σαουδική Αραβία που έχει συμβατικά πετρέλαια. Τα ακριβά και ρυπογόνα κατά την εξόρυξή τους  πετρέλαια θα αναγκαστούν να κλείσουν τελείως και αυτό θα είναι για πάντα!
Επομένως:
Τα σχέδια για εξορύξεις στην χώρα μας (Ελλάδας και Κύπρου) καταδικάζονται να πέσουν  100% στο κενό! Από τώρα!
Ούτε στην Ήπειρο ούτε στο Κατάκολο που κινδύνευαν με ξεκίνημα και να τα παρατήσουν στη μέση, θα μπορέσουν να συνεχίσουν.
Ο Κορωνοϊός τους διώχνει 2 με 3 χρόνια νωρίτερα από ότι είχαμε υπολογίσει ότι θα  φύγουν…
Φίλοι “Περιβαλλοντιστές”, στην ΥΓΕΙΑ μας!
Χριστός Ανέστη!
Δημήτρης Φαναριώτης
7βιο φόρουμ
Τι θα γίνει τώρα με τα δικά μας; Με τις ΑΠΕ;
Και πως θα επηρεάσει τις ΑΠΕ η υπερβολικά μειωμένη τιμή των ορυκτών καυσίμων;
…. Μείνετε συντονισμένοι…  (παρακαλώ πείτε και την επεξεργασμένη γνώμη σας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here