Γιατί τα βιολογικά προϊόντα παραμένουν ακριβά; Τι έδειξε η έρευνα… & Ιδού το ερώτημα!

124
“…Όλοι γνώριζαν, ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον
να γίνει.
Μέχρι που ήλθε κάποιος που δεν… το γνώριζε και
…το έκανε! (Αλβέρτος Αϊνστάιν)
Γιατί τα βιολογικά προϊόντα παραμένουν ακριβά; 
Γιατί, ενώ η ζήτηση αυξάνεται σταθερά, δεν ακολουθεί τους ανάλογους κανόνες του εμπορίου ΚΑΙ η παραγωγή;
Τι έδειξε η προκαταρκτική έρευνά μας για τους λόγους για τους οποίους τα βιολογικά προϊόντα παραμένουν περιορισμένα σε ποσότητες παραγωγής και ακριβά σε κόστος:
Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και εμάς του ίδιους:
Εάν:
1) Εάν εφαρμοζόταν η νομιμότητα γύρω από την παραγωγή και τη συντήρηση των προϊόντα που τρώμε και
2) Εάν το σύστημα πληροφορούσε σωστά τον κόσμο και δεν κυριαρχούσε η παραπληροφόρηση,
τότε όλα όσα τρώμε θα ήταν ΗΔΗ όλα βιολογικά, από …”μόνα τους”.
Ή, θα ήθελε λίγο ακόμα για να το πετύχουμε, σχετικά εύκολα.
Συγκεκριμένα
Οι κυριότεροι λόγοι, που δημιουργούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και οικονομική κατάρρευση είναι οι τρεις πρώτοι από τους παρακάτω πέντε. Δημιουργούν αθέμιτα, οικονομική κατάρρευση σε όλους τους μικρούς και μεγαλύτερους βιοκαλλιεργητές που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα παρανόμως ταριχευμένα προϊόντα εισαγωγής (αλλά και Ελληνικά), ή μακρόχρονα διατηρούμενα με συντηρητικά σε ψυγεία (κ.α.) και τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές τους.
Είναι κατά σειρά βαρύτητας οι εξης:
1) Παράνομη χρήση παρανόμως κυκλοφορούντων χημικών σκευασμάτων.
2) Παράνομη & καταχρηστική χρήση νομίμως κυκλοφορούντων σκευασμάτων.
3) Επιμόλυνση από παρακείμενες χημικές καλλιέργειες, (μειώνει και την δυνατότητα μαζικοποίησης της βιολογικής παραγωγής)
4) Ονομαστικό και πραγματικό κόστος πρώτων υλών.
5) Παραγωγή και διάθεση προϊόντων (μεταφορικά, μη τοπικοποίηση)
Επίσης: Το 1 και το 2, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και οικονομική κατάρρευση και στους τοπικούς μικρούς (δηλαδή, χωρίς πιστοποίηση βιο αλλά ποιοτικούς παραδοσιακούς) καλλιεργητές που δεν μπορούν, επίσης, να ανταγωνιστούν τα παρανόμως ταριχευμένα προϊόντα εισαγωγής, ή μακρόχρονα διατηρούμενα μαζί με συντηρητικά σε ψυγεία (κ.α.) και τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές τους.
Όπως βλέπετε, το κόστος των πρώτων υλών έρχεται τέταρτο. Μπορεί και , ίσως και πέμπτο, με τα κόστη μεταφοράς να αντιμετωπίζονται ευκολότερα σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτά, ως παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή και την βιωσιμότητα των βιολογικών/παραδοσιακών προϊόντων.
Αυτούς τους δύο παράγοντες, δηλαδή το 4 και το 5, σας ενημερώνω, ότι εδώ και 2-3 χρόνια εργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να τους επιλύσουμε σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις αρχές του βιο7.
Και είμαστε έτοιμοι με ένα πενταετές και ένα δεκαετές πλάνο να το βάλουμε σε εφαρμοφή σε τοπικό επίπεδο.
 Σύντομα θα αποκαλύψουμε τα …μυστικά σχέδια του βιο7
που θα οδηγήσουν σε ένα κόσμο 100% eco και 100% bio 😍😅😉
Αν όμως,
το 1) και το 2) τουλάχιστον δεν επιλυθούν, φίλες και φίλοι, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ. Λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι Γερμανοί βιοκαλλιεργητές μάλιστα προβλέπουν ότι αν δεν σταματήσει ειδικά το 3) που είναι σύμφωνα με τους Γερμανούς βιοκαλλιεργητές το δικό τους μεγαλύτερο σημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα, “σε λίγα χρόνια θα κοπεί το σήμα” (της πιστοποίησης).
Δηλαδή δεν θα εγκρίνεται ένα προϊόν ως βιολογικό, λόγω της επιμόλυνσης των πάντων από τα τοξικά νέφη των συμβατικών καλλιεργειών.
Και με πάνω 100 εκατομμύρια στρέμματα ετησίως να βγαίνουν εκτός χρήσης, ερημοποιημένα λόγω της εντατικής χημικής καλλιέργειας.
 
Και αυτό δεν είναι ένα απλό θέμα αγροτικό η επιστημονικό. 
Είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα προς επίλυση.
Ειδικά για την χώρα μας, όλα είναι θέμα εφαρμογής νομοθεσίας – νομιμότητας.
Από χώρα σε χώρα αλλάζουν οι προτεραιότητες, αλλά και οι 5 παράγοντες παραμένουν να ισχύουν για όλο τον κόσμο.
 
Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα παράνομα προϊόντα (κατηγορία 1&2) που χρησιμοποιούνται ευρέως στη χώρα μας;
Προσεχώς αποκαλύψεις…
Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, ακόμα και η ερημοποίηση, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την κοιτάξει κανείς, οφείλεται στην ΜΗ εφαρμογή των αρχών της βιολογικής καλλιέργειας.
Και οποιαδήποτε λύση από όσες έχουν προταθεί/εφαρμοστεί με επιτυχία βρίσκονται όλες εντός των αρχών/πλαισίων της βιολογικής Καλλιέργειας.
Άρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε 100% βιο, ή
0% βιο και 100% ανεξέλεγκτη χρήση, αστα να πάνε.
‘Ολοι λοιπόν καλούμαστε
να αποφασίσουμε και να δράσουμε για το αν θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε κατ αρχάς, τον μικρό αγνό παραγωγό καθώς και τον θεσμό της βιολογικής καλλιέργειας από την απειλή αφανισμού, με βάση την τήρηση της νομιμότητας.
Η βιολογική γεωργία, περιλαμβάνει όλες τις γνωστές μεθόδους που αναπτύχθηκαν και εφαρμόζονται διεθνώς με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. (Από απλή παραδοσιακή καλλιέργεια, έως περμακουλτούρα και αναγεννητική βόσκηση στα ζαρζαβατικά έως σβώλους Φουκουώκα, α-καλλιέργεια και δάση τροφών κλπ). Τα ρεκόρ γκίνες για ποσότητα παραγωγής ταυτίζονται ΚΑΙ με την ποιότητα. Δηλαδή τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ζαρζαβατικά ήταν βιολογικής καλλιέργειας. Ενισχυμένης με τρόπους 100% βιολογικούς (ποικιλία ωφέλιμων μικροοργανισμών, τριχοδέματα μυκόριζες, βιοτσάρ, κομπόστ τσάϊ και πολλά άλλα) νοστιμότατα και υγιεινά!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ΒΙΟκαλλιέργεια!
Το Βιο7νησα ΒιοΙόνιο Βιο7 κοινσεπ σας καλεί να υποστηρίξετε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια μετάβασης σε ένα 100% οικολογικό και βιολογικό τρόπο ζωής.
Το πως, θα το βρούμε μαζί.
Όχι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Όμως, όταν δουλέψουμε ομαδικά θα πετύχουμε κάποια σημαντικά πράγματα για την καθημερινότητά μας. Και το σακούλι θα γεμίσει με φασούλι. Και θα είναι βιολογικό!
Πως θα επιτύχουμε την εφαρμογή της νομιμότητας στον τομέα της διατροφής;
Ιδού το ερώτημα.
Οποιαδήποτε επεξεργασμένη άποψη/πρόταση είναι άκρως ευπρόσδεκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here