Πρωτεΐνη του μέλλοντος: Lab Grown Meat? ΠΡΟΣΟΧΗ Είναι GMO, όλα από μεταλλαγμένα Θα τα αποδεχθούμε; Κυκλοφορούν ήδη τα μισα!

113
Αν δείτε προσεκτικά τα παρακάτω:
Πρόκειται για την Finless foods  που σχεδιάζει να γεμίσει όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου με το προϊόν της και την:
(Η  Impossible Foods ήδη έχει γεμίσει όλα τα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ,)
θα… χαρείτε γιατί θα νομίσετε ότι κατάφεραν να παράγουν το τέλειο υποκατάστατο κρέατος και ψαριού με 100% φυσικό τρόπο, στο εργαστήριο. Θα εκπλαγείτε δε για το πόσο οικολόγοι είναι:
Θα δημιουργήσουν κατάρρευση στην βιομηχανική κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργεια και μαζική υπεραλιεία. Τα δε στοιχεία που παραθέτουν για την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής ούτε εμείς οι οικολόγοι δεν τα λέμε τόσο καλά…
ΟΜΩΣ:
1) Impossible Foods FAQS: ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;
Απάντηση: Η γενετική μηχανική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της αποστολής μας και του προϊόντος μας. Πάντα έχουμε αγκαλιάσει την υπεύθυνη, εποικοδομητική χρήση της γενετικής μηχανικής για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων περιβάλλοντος, υγείας, ασφάλειας και επισιτιστικής ασφάλειας και υποστηρίζουμε από καιρό την υπεύθυνη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο σύστημα τροφίμων. Δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που ανταγωνίζεται ή ξεπερνά το βόειο κρέας με γεύση, υφή, διατροφή, βιωσιμότητα, ευελιξία και προσβασιμότητα χωρίς αυτό. (χωρίς μεταλλαγμένα)
Άρα δεν αναφέρεται καν η χρήση μεταλλαγμένων, διότι “Οι πρωτεΐνες οι μεταλλαγμένες δεν ανιχνεύονται στο τελικό προϊόν”. Και διερωτώμαι: είναι αυτό ασφαλές;
 
3) RethinkX.: Η Τροφή ως Λογισμικό:
Ο ίδιος ο Τόνυ Σέμπα, έχει επενδύσει στην εταιρία αυτή που “μεταλλάσσει το πεπτικό σύστημα του βακτηριδίου, ώστε να προκαλεί την ζύμωση δεκάδες φορές γρηγορότερα”.
“Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται  δεκαετίες τώρα με την μεταλλαγμένη μαγια που φτιαχνεται το ψωμι μας”., τον άκουσα να λέει. (Δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, είναι πατέντες…..)
Και λένε ότι:
“Με αυτή την νέα τεχνολογία που την ονομάζουν ‘food AS software”, θα δημιουργήσουν κατάρρευση στην βιομηχανική κτηνοτροφία, γεγονός που θα μηδενίσει το 30% των αερίων θερμοκηπίου που παράγουν οι “βιομηχανικές” αγελάδες, το αργότερο ω;ς το 2035. “Το 2030 θα έχουμε 50% λιγότερες αγελάδες από ότι σήμερα”, μας υπόσχονται!
Όλες οι παραπάνω τεχνολογίας και πολλές άλλες τέτοιες εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν σε full power και σε hard core έκδοση  κατά το 2025 το αργότερο, που θα έχουν ρίξει το κόστος παραγωγής τόσο πολύ που να είναι οικονομικά εξοντωτικά ανταγωνιστικές με την βιομηχανία ζώων, (αλλά  και μεταξύ τους).
Αυτό φίλες και φίλοι, είναι άλλο ένα ζήτημα που έχει προχωρήσει και δεν έχουμε ενημερωθεί ώστε να πάρουμε θέση. Όπως έγινε πχ με τις Διατλαντικές συμφωνίες κ.α.
7βιο Quiz nr 3:
Θα διαλέξουμε εκμηδενισμό των αερίων βιομηχανικής κτηνοτροφίας με χρήση μεταλλαγμένων για μας σε μεγάλη κλίμακα που δεν μπορούμε να ξέρουμε τις μακρόχρονες συνέπειες;
Ίσως είναι το πιο δύσκολο “κουίζ” που μας έχει βάλει η ίδια  ζωή. στον πλανήτη Γη να απαντήσουμε…
Ο εκ Μυτιλήνης καταγόμενος Πίτερ Διαμαντής, ( ψηφισθείς στους 50 καλύτερους leaders του κόσμου) έχει βάλει το χέρι του και εκεί…
Δ.Φ.

7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here