Θερμική Αποθήκευση: Με Επανάχρηση της υποδομής Λιγνίτη που κλείνει 2) Ανεμογεννήτριες: Βρέθηκε η “Χρυσή Τομή”! Μέσα από τα debate!

129
Η εισήγηση  του Νίκου Μάντζαρη στο πρόσφατο συνέδριο του energypress καθώς και οι εισηγήσεις απο πάνω από 60 καλεσμένους  – ομιλητές  ήταν πολύ περιεκτικές και διαφωτιστικές.  Αξίζει να τις δούμε όλες!
Είναι ένα πλήρες  update για την πρόοδο, των νέων τεχνολογιών ΑΠΕ και αποθήκευσης  ενέργειας στα Ελληνικά!
Θέμα:    Ανανεώσιμες και Αποθήκευση 21 εισηγήσεις   β’ μέρα συνεδρίου
Το πιο χαρμόσυνο από τα νέα που μας μεταδίδει ο Νίκος είναι ίσως το γεγονός ότι η τεχνολογία Θερμικής Αποθήκευσης έχει προχωρήσει τόσο πολύ  που τώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την παλιά υποδομή εργοστασίων Γαιάνθρακα – Λιγνίτη για να αποθηκεύσει ενέργεια.
Φανταστείτε τα 300 εργοστάσια γαιάνθρακα που σκουριάζουν στις ΗΠΑ και τα τα δικά μας του Λιγνίτη να αρχίσουν να λειτουργούν προς καταστολή της κλίματικής αλλαγής κερδίζοντας χρήματα!
ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩ!
Ουφ. Σαν κάτι να ησύχασε στο στομάχι….  Σαν κάποιο στρές να καταπραύνεται… Το νιώθετε;
Η τεχνολογία αποθήκευσης αυτή, αποτελεί την καλύτερη  πρόταση και για το μέλλον της Πτομελαϊδας.
Αντί να καίνε σκουπίδια όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση μπορούν να αποθηκεύουν μεγάλη ποσότητα από ΑΠΕ ενέργειας θερμικά.
Με πολύ μεγάλη απόδοση, χαμηλό κόστος αρχιικής κατασκευής και πολύ μεγαλύτερο κέρδος από ότι θα έχει η καύση σκουπιδιών.
Βλέπουμε λοιπόν ότι:
1) Η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να  διορθώσει τα λάθη που ο άνθρωπος έκανε με λάθος χρήση ,ή , κατάχρηση παλαιότερης τεχνολογίας.
2) Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την ολοένα και γρηγορότερη μετάβαση σε 100% ΑΠΕ 😉👌
———————————————————————–
ΒΡΕΘΗΚΕ Η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”:       DEBATE για τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση ΑΠΕ
Τι σας έλεγα πριν 2 χρόνια για την μελέτη επίδρασης στα θαλάσσια θηλαστικά που έκαναν οι Καλιφορνιάνοι, ώστε να μπορέσουν να αποδεχθούν πλήρως τις Πλωτές Ανεμογεννήτριες Βαθειάς Θάλασσας;
Αν θυμόσαστε, ήταν οι μόνες που πρότεινα να αποδεχθούμε όλοι, ώστε από εδώ και στο εξής να λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της κακής χωροθέτησης που έχει πάρει μορφή επιδημίας στην χώρα μας..
Η Χρυσή τομή για τις ανεμογεννήτριες  λοιπόν ΚΑΙ στη χώρα μας βρέθηκε:
Τόσο ο εκεπρόσωπος της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου, όσο και της Ελληνικής Εταιρίας, Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  κ Κώστας Καρράς, σε αυτό το τρίτο debate αντιπαράθεσης που είχαντο τρίτο debate αντιπαράθεσης που είχαν, συμφώνησαν:     ΝΑΙ στις Πλωτές Ανεμογεννήρτιες Βαθειάς Θαλάσσης!
1) αφενός διότι υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης έως 30% αιολικής ενέργειας και
2) αφετέρου στο ότι η μέθοδος αυτή δεν βλάπτει όπως βλάπτουν οι άλλες
Έλα όμως που, στο πρόσφατο εκσυγχρονισμό του χωροταξικού που ήταν προσφατα σε διαβούλευση, προβλέπει ένα σωρό παράκτιες και επί αγιαλού χωροθετήσεις , ακόμα και εντός της θάλασσας του αιγιαλού,  όμως πλωτες και βαθειάς θάλασσας δεν έχουν προβλέψει.
Μα, γιατί αυτή η χώρα που κάποτε έδωσε τα φώτα, να είναι σήμερα τελευταία σε όλα;
Και γιατί, από τις επιλογές που έχει να διαλέγει πάντα τις χειρότερες;
Προσοχή: Τα δύο παραπάνω αποτελούν πράγματι χαρμόσυνα νέα.
Όμως μη ξεχνάμε ότι η πραγματικότητα και η βούληση των αρμοδίων είναι διαμετρικά αντίθετες.
Στην χώρα μας εξακολουθεί να ισχύει το ότι πρέπει να κερδίζεις με ΑΓΏΝΑ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ!
Δ Φαναριώτης
7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ