Organic Μπαταρίες. Organic φωτοβολταϊκά. & Επαναδημιουργία του τρόπου δημιουργίας!

115
Πρόκειται για αλλαγή εποχής!
Επειδή δεν με πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να γίνουμε 100% ΒΙΟ το 2030 στο φαγητό θα σας πάμε ΚΑΙ σε 100% οικολογικά, στα υλικά κατασκευής όλων των ΑΠΕ σας. Και οργανικές μπαταρίες για τα σπίτια σας. Και θα τελειοποιήσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσετε να κατασκευάσετε.
Συμφωνείτε, αν όλα αυτά γίνουν και με ελάχιστον δυνατό κόστος;
Πως;
Κάτι παλληκάρια από το Χάρβαρντ, σε συνεργασία με τις ομάδες έρευνας του Eindhoven University of Technology συνειδητοποίησαν πρώτοι, ότι στο μέλλον της 100% ΑΠΕ εποχής και των νέων τεχνολογιών, δεν είναι πια η τελειοποίηση των ίδιων των τεχνολογιών, σαν τεχνολογίες που μετράει. Ακόμα και η δημιουργία νέων τεχνολογιών θα παίξει λιγότερο ρόλο…
Κατάλαβαν ότι το μέλλον της 4ης βιομηχανικής επανάστασης γενικότερα, δεν εξαρτάται πια τόσο από την εξέλιξη της ίδια της τεχνολογίας αλλά:
Από την εύρεση/επιλογή/βελτιστοποίηση των κατασκευαστικών υλικών!
Για την ακρίβεια το μέλλον είναι:
Βελτιστοποίηση των κατασκευαστικών υλικών με απόλυτη ακρίβεια προσαρμοσμένα απόλυτα για κάθε χρήση.
Τα πάντα θα εξαρτώνται από αυτό.
Κυρίες και κύριοι! Αλλαγή εποχής:
Introducing The “Material Concept”!
Επανα-δημιουργία του τρόπου δημιουργίας!
Θα μου πείτε: Μα αυτό γίνεται πάντα, μετά την επιτυχία του πρωτοτύπου σε μια νέα κατασκευή, γίνεται πάντα η βελτιστοποίηση του πρωτοτύπου ώστε να γίνει καλύτερο και οικονομικά προσιτό ώστε να βγει στο εμπόριο.
Ναι, αυτό ίσχυε παλιά και με λιγότερο πολύπλοκες κατασκευές από ότι οι σημερινές και που ως τώρα, αυτό ως τώρα γινόταν χειροκίνητα.
Τώρα πια όμως, δεν υπάρχει ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ για κάποιες νέες τεχνολογίες να δοκιμαστούν/τελειοποιηθούν, ώστε να βγουν αρκετά έγκαιρα στο εμπόριο πριν καταστούν παρωχημένες!
Δηλαδή για να βρουν ποιο από τα διαθέσιμα μόρια χημικών ενώσεων είναι το πλέον ενδεδειγμένο και στην καλύτερη τιμή κόστους, οι εν λόγω ερευνητές, θα έπρεπε πχ:
Για την Βιολογική Μπαταρία χωρίς μέταλλα και υγρά, κανονικά θα χρειαζόταν 10 χρόνια και 10 με 100 εκατομμύρια δολάρια για να βγει στο εμπόριο. Γιατί θα έπρεπε να δοκιμαστούν όλοι οι 1.000.000 πιθανοί συνδυασμοί ορισμένων υλικών ώστε να επιλεχθεί το καλύτερο για να αντικαταστήσει την στρώση “βρωμίνη” που θέλουν να αφαιρεθεί ως μη επιθυμητή και διατηρώντας την απόδοση για την οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να βγει στο εμπόριο.
Πως θα μειωθεί ο χρόνος (τα 10 χρόνια) στο 1/10 ή στο 1/100 ώστε αυτό να επιλυθεί και η μπαταρία να τελειοποιηθεί πριν καταστεί παρωχημένη;
Είναι απλό και ας μην καταλάβουμε ποτέ πως ακριβώς λειτουργεί εσωτερικά:
Autonomous self driving laboratories!
Αυτόνομο εργαστήριο που δουλεύει μόνο του. Θα κάνει δουλειά 10 ετών σε ένα χρόνο, σε ένα μήνα. κ.ο.κ. Θα μπορείτε να ελέγχετε από το σπίτι, αν τα ρομπότ λειτουργούν, ή χρειάζονται καμιά …επανεκκίνηση.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απαραίτητη για την λειτουργία του και σε συνεργασία με την νανοτεχνολογία και μαζί με quantum computing θα κάνει το μέλλον των κατασκευών και του εμπορίου μας …αγνώριστο.
Μα φυσικά, με 3d print. Εννοείται. Δεν θα κατασκευάζεται κάτι αλλιώς.
Η Τεχνική Νοημοσύνη εδώ θα μας δώσει και δυνατότητες που ο άνθρωπος δεν έχει. Θα κατασκευάζει υλικά που ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορούσε να φθάσει να κατασκευάσει με το δικό του μυαλό!
Όχι ΘΑ. Τώρα! Το κάνει ήδη:
Κάποιοι από τους πολλούς τομείς έρευνας του πανεπιστημίου:
Organic solar cells Η απόδοση στο 15 με 18% είναι πάρα πολύ καλή για την χαμηλή τιμή τους. Τελειοποιούν με νανοτεχνολογία και ένα άλλο είδος φ/β, τα PEROVSKITE SOLAR CELLS με 33.7% απόδοση.
SOLAR FUELS Ηλιακά καύσιμα. Όπως και τα άλλα που λέγαμε.
METAL-TO-POWER Αυτά θυμίζουν την “εφεύρεση του Ζωγράφου” με το υδρογόνο από ενέργεια που βρίσκεται εντός μετάλλου.
INSTITUTE FOR RENEWABLE ENERGY STORAGE Όπως από αυτό με τα μέταλλα, κυρίως με ηλεκτρόλυση και εκμετάλλευση του υδρογόνου.
Και πολλά πολλά άλλα πρότζεκτς
We are known internationally for our excellence and expertise in basic science & technology disciplines. We focus on developing methodologies, understanding complexity in all its shapes and sizes and enhancing system thinking in research as important prerequisites for interdisciplinary research.

 

Έχω την …εντύπωση ότι διαβάζουν τα emails του 7βιο από προώθηση…😂
Και πολύ καλά κάνουν! Μακάρι να οικολογικοποιηθούν και να σωθούν οικονομικά.
Για την ΔΕΗ πάντως… 😩
Η βούληση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τα λιγνιτικά με εργοστάσια καύσης σκουπιδιών δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, όσο και να το θέλουν, λόγω κόστους!
Η παραγωγή ενέργειας από καύση σκουπιδιών θα είναι οικονομικά ασύμφορη.
Ακόμα και η τελειότερη μέθοδος αεριοποίησης πλάσματος, που πρόσφατα κατάφερε να παράγει καθαρά καύσιμα και θεωρείται μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, δε μπορεί να βγει στο εμπόριο λόγω υψηλού κόστους και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στο μέλλον. (γίνεται πια η αεριοποίηση, ακριβώς όπως με το biochar). Αντιθέτως τα φ/β και μπαταρίες (αλλά και οι προηγμένου τύπου ανεμογεννήτριες) θα συνεχίζουν τα τελειοποιούνται και να φθηναίνουν συνεχώς και θα πετάξουν έξω από την αγορά κάθε άλλη μορφή ενέργειας οικολογική και μη.
Θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε αναλυτικά σε επόμενες συζητήσεις.
Συμπέρασμα:
Πάνε όλα ρολόι, στον δρόμο για 100% eco, αλλά και για 100% bio το 2030.
Ποιος ξέρει πόσες περισσότερες εκπλήξεις θα συναντήσουμε καθώς οι προβλέψεις της διαρκούς ομάδας του Στάνφορντ, για την μελέτη των επιπτώσεων των νέων τεχνολογιών στις υπάρχουσες μορφές ενέργειας πέφτουν ακόμα μέσα και στον μήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here