Νέα ΑΠΕ: Ενέργεια από την ροή του νερου ύδρευσης: Καλιφόρνια (uber alles!)

112
Μόνο από την Καλιφόρνια, την περιοχή πιο μπροστά στις ΑΠΕ του κόσμου τα περιμένουμε αυτά.
Μετά και την ψυχρή αποθήκευση της από φ/β περίσσειας ενέργειας καθώς και την αναπροσαρμογή των εργασιών των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να κάνουν τις εργασίες τους στις νέες ώρες με φθηνότερο ρεύμα λόγω ΑΠΕ, με σκοπό την έξυπνη αποθήκευση του περισσεύματος ενέργειας από φ/β, πράγμα που, εκτός από την μείωση για ανάγκες αποθήκευσης θα επιφέρει και σημαντική μείωση των απορριμμάτων…. (αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα με το καλό)
Πρόκειται για μια ιδέα που και εγώ την είχα σκεφτεί πριν 7-8 χρόνια. Βάζοντας ένα απλό δυναμό στην βρύση θα μπορούσαμε να πάρουμε ενέργεια, ανάλογα με την πίεση του νερού.
Την άφησα για 2 λόγους:
Η Ενέργεια που θα έπαιρνα δεν θα ήταν αξιόλογη.
Για να πάρω περισσότερη ενέργεια, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να φτιάξω υδροδεξαμενή σε κάποιο ύψος και να μαζεύω το νερό εκεί και να χρησιμοποιώ την ενέργεια την δυναμική του βάρους του νερού καθώς θα κατεβαίνει…
Και σε αυτή την περίπτωση τα έξοδα θα ήταν μεγάλα και το κέρδος πάλι μη αξιόλογο. Οι μπαταρίες με φ/β θα ήταν πιο βιώσιμη λύση, για λίγο ρεύμα.
Έτσι την άφησα.
Στην Καλιφόρνια όμως, που έχουν τελειοποιήσει πολλά άλλα, προέκυψε ότι αυτή ακριβώς η ιδέας σε δημοτικό επίπεδο αποτελεί μια νέα και πολύ αξιόλογη ΑΠΕ!
Δεν τροποποιούν την ροή καθόλου. Δεν πειράζουν τίποτα. Έχουν κατασκευάσει πολύ ευαίσθητους μηχανισμούς που λειτουργούν με την φυσική ροή και μόνο. Ανάλογα με την ποσότητα της ροής είναι και η παραγωγή ενέργειας.
Κόστος σημερινό; Μόλις 40 με 50 χιλιάδες, όλα τα υλικά.
Μπορεί ο δήμος να το πάρει με 5000, ή και δωρεάν σε συμφωνία με την εταιρία για μοιραστό των δικαιώματα πώλησης ρεύματος. Οι τιμές θα μειωθούν ακόμα πολύ στα επόμενα χρόνια.
Τέλειο;
Νάναι καλά οι συνάνθρωποί μας στην άλλη άκρη της Γης που μας δίνουν ελπίδες!
και δύναμη κι αισιοδοξία να συνεχίσουμε!
Απολαύστε την σχετική χθεσινοβραδινή παρουσίαση από το:
Organized by the Boulder County chapter of the Colorado Renewable Energy Society
“emrgy” λέγεται η εταιρία που έχει την πατεντα.
Απαντάει και σε όλες τις ερωτήσεις σας.
Μην εκπλαγεί ο δήμος σας όταν μια μέρα, σύντομα, μια εταιρία επικοινωνήσει και ζητάει στοιχεία όπως αυτά που χρησιμοποιεί η εταιρία για να σας κάνει πρόταση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here