1,77 C/Kwh το Μεξικό φ/β νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Με 1 C/kWh πριν το 2020 και εσείς θα βάλετε!

123

Όπως είδαμε στα 2 προηγούμενα, το ρεκόρ του Αμπου Νταμπι, με 2.41,

το κατέρριψε το Τσίλι με 2,15 σέντς την κιλοβατώρα.

Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί γιατί,

Η Σαουδική Αραβία πήρε για λίγο την μπάλα, κάνοντας μια γρήγορη κατεβασιά στην μικρή περιοχή, εεε, μια συμφωνία με 1,79 C/kWh , για μόλις 300 Mw, ήθελα να πω, όμως:

Την μεγάλη έκπληξη δείχνει ότι τελικά την κάνει το Μεξικό, για 3 τεραβατώρες (3.000.000 Mw) φωτοβολταϊκών με 1.77 σεντ την κιλοβατώρα που μαθαίνουμε ότι προχωράει η συμφωνία με την Ιταλική κατασκευαστική ΕΝΕΛ που κατείχε τα 2 προηγούμενα ρεκόρ χαμηλότερης τιμής (Χιλή και Αμπου Νταμπί). Μπράβο στους Ιταλούς!

Τώρα, ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας που πάντα, κάθε χρόνο, έπεφτε έξω στις προβλέψεις του για τις ΑΠΕ, παραδέχεται ότι η εποχή της Ηλιακής Ενέργειας έχει αρχίσει για τα καλά:

Solar heads to 1c/kWh before 2020 after Mexico sets record low

Τα ηλιακά θα φθάσουν το ένα σεντ ανά κιλοβατώρα πριν το 2020

(Και εμείς οι ηλιόλουστοι, μέχρι πότε θα καίμε Φφφτολεμαϊδα;)

Η μεγαλύτερη πτώση τιμών σε προϊόν τεχνολογίας που έγινε ποτέ, συνεχίζεται το 2019, με ρυθμούς κυριολεκτικά “τρελούς”!

Με την βοήθεια της αιολικής και των νέων τεχνολογιών αποθήκευσης/διαμοιρασμού, οι ΑΠΕ άρχισαν ήδη να δημιουργούν και θα ολοκληρώσουν τον “μεγαλύτερο και γρηγορότερο εμβολισμό (αποδιοργάνωση, disruption) που έγινε ποτέ στην ιστορία”, προς τις συμβατικές βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας.

Οι κάποτε βοηθητικές και πανάκριβες ΑΠΕ εμβολίζουν και αποδιοργανώνουν για τα καλά τις βιομηχανίες του τον γαιάνθρακα, αλλά και του φυσικό αέριο (που “εμβόλισε” πρώτο τον γαιάνθρακα) και συντομότατα, πλέον, του πετρελαίου.

Αν σας προβληματίζει το τι θα γίνει, εξ αιτίας του ότι το 2013 άρχισε η μείωση κατανάλωσης γαιάνθρακα και ήδη από το 2011 ως σήμερα έκλεισαν 250 μονάδες στις ΗΠΑ και ούτε η παλιά ούτε η νέα τους κυβέρνηση κατάφερε να κάνει κάτι γι αυτό, περιμένετε να δείτε το θα γίνει με το πετρέλαιο την επόμενη δεκαετία:

Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ιδίων των εταιρών πετρελαίου βρίσκουν ότι το peak point για την κατανάλωση πετρελαίου θα είναι κάπου μεταξύ του 2025 και του 2031 το αργότερο. Εκεί μέσα θα είναι δηλαδή η χρονιά που θα αρχίσει να μειώνεται η κατανάλωση που τώρα συνεχίζει ακόμα να αυξάνεται.

Ανεξάρτητοι όμως ερευνητικοί οργανισμοί δίνουν για Peak Oil Point ακόμα και το 2020 με 2022 το πολύ. (σχετικό άρθρο στο Μπλούμπεργκ). Ότι δηλαδή, από το 2020 θα αρχίσει η μείωση, λόγω και της μαζικοποίησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αυξάνονται το ίδιο εκθετικά με τα φ/β.

Και με τέτοιες τιμές τα φ/β σήμερα, είναι πλέον αναμενόμενο.

Για την ακρίβεια: Η “άστατη”, αναγκαστική μετάβαση στην νέα εποχή που το 100% του ηλεκτρικού θα παράγεται από ΑΠΕ, με ότι αυτό κοστίσει, είναι κάτι το αναπόφευκτο!

100% ΑΠΕ το 2030 και όποιος αντέξει. (τα 2 από τα πρόσφατα ρεκόρ φ/β τα έκαναν Άραβες)

100% Ηλ Οχήματα το 2030, επίσης είναι κάτι που παίζει μεταξύ του “εφικτού” και του αναπόφευκτου”.

Τώρα είναι σίγουρο και έχει μετρηθεί με ακρίβεια τα τελευταία 2 χρόνια τι πρέπει να γίνει και πόσο θα κοστίσει:

Βρισκόμαστε ήδη έναν βαθμό πάνω από το φυσιολογικό και αν θέλουμε να μην υπερβούμε τους 2:

Τα 3/4 του ήδη προγραμματισμένου για εξορύξεις πετρελαίου πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτο.

Αυτό σημαίνει 30 τρισεκατομμύρια δολάρια ζημιά στις εταιρίες πετρελαίου και περί τα 100 τρις απώλειες στην παγκόσμια οικονομία από τις παράπλευρες απώλειες (σύμφωνα με CITI)

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία είναι προ των πυλών.

Κινείται με γεωμετρική πρόοδο και αποδείχθηκε πλήρως ότι κανείς (Ούτε ο Ομπάμα ούτε ο Τραμπ που προσπάθησαν) δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό.

Όμως, μην φοβηθείτε:

Λόγω της σταθερότητας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που χαρακτηρίζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ οι οποίες θα αντικαθιστούν τις συμβατικές μονάδες που θα κλείνουν, όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει η οικονομία, αλλά θα δοθεί μια νέα σταθερότητα και άνθιση στην οικονομία και σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις που δεν είχε ποτέ την εποχή του πετρελαίου.

Και αν δεν πιστεύετε ότι οδηγούμαστε γρήγορα και σταθερά σε μια εποχή που θα χαρακτηρίζεται από :

100% απεριόριστη δωρεάν ενέργεια για όλους και για πάντα, τότε έχετε σημαντικούς λόγους να:

Μείνετε μαζί μας να τα παρακολουθούμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα (στείλτε μου μήνυμα το fana…@hotmail.com να σας βάλω στην ομάδα, αν δεν είστε ήδη).

Το σίγουρο είναι ότι οι ευχάριστες εκπλήξεις θα συνεχιστούν!

🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here