OilΕξορύξειςGR, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ θα μπορούν να γίνουν ποτέ! 2) 5G Καμία έρευνα για την ασφάλεια- USA: οι εταιρίες το παραδέχθηκαν σε γερουσιαστή!!! 5G & e/v Sensors / HUGE ELECTROSMOG alert!!!

123
Oil updates
(Για την ορθότητα των παρακάτω στοιχείων σας παραπέμπω στον Tony Seba Διδάκτορα Πανεπιστήμιο Στανφορτ που είναι ίσως ο ειδικότερος στον κόσμο στις Disrupting innovations και στην επιστημονική μελλοντολογία. Από ότι κατάλαβα από αυτόν αντιγράφουν και οι άλλοι παρακολουθούμε μέχρι τώρα.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι προβλέψεις συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται και με το πολύ παραπάνω, λόγω και της ξέφρενης και παταγώδους πτώσης της τιμής των φ/β τους τελευταίους 6 μήνες:
*****Από το 2025 ΟΛΕΣ οι βιομηχανίες αυτοκινήτων ανεξαιρέτως θα παράγουν καινούργια, μόνο, 100% Ηλεκτρικά Οχήματα (Η/Ο).
***** Ακόμα και σήμερα που είναι ακριβότερα στην αγορά, το “γέμισμα” με ρεύμα κοστίζει 10 φορές φθηνότερα (κόστος ανα χλμ) από ότι το γέμισμα σε κινητήρες καύσης.
*****Από το 2020 θα συμφέρει οικονομικά να αγοράσουμε Η/Ο… (η μεσαία κατηγορία θα φθηνύνει λόγω μαζικής παραγωγής)
*****Τα “ακριβά πετρέλαια είναι καταδικασμένα να μείνουν ανεξόρυκτα!!! Για πάντα!
*****Μόνο τα πετρέλαια με 25 E το βαρέλι κόστος και κάτω θα μπορέσουν να πουληθούν, στο μεταβατικό αυτό διάστημα που γίνεται όλο και μικρότερο χρονικά.
*****Πόσες από τις εταιρίες πετρελαίου που γνωρίζουμε θα υπάρχουν ακόμα το 2025 που υπολογίζουν να μπει γεωτρύπανο στο Ιόνιο και Κρήτη;
Διότι:
Εάν οι εταιρίες πετρελαίου κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν οι εταιρίες Γαιάνθρακα στις ΗΠΑ, που φαλίρισαν και έκλεισαν 250 μέσα στα τελευταία 7 χρόνια, τότε σε ένα με δύο χρόνια από τώρα θα αρχίσουν και αυτές η μια μετά την άλλη να καταρρέουν σε όλο τον κόσμο:
Και πράγματι το κάνουν:
Ποιο ήταν το λάθος των εταιριών γαιάνθρακα στις ΗΠΑ:
Επένδυσαν σε νέα κοιτάσματα (και πολύ μεγάλα μάλιστα, στα μεγαλύτερα ως τώρα η Peabody Coal) αντί να υποχωρήσουν γλυτώνοντας έξοδα.
Ο λόγος που φαλίρισαν και κατέρρευσαν οι 250 εταιρίες γαιάνθρακα στις ΗΠΑ, μεταξύ τους η μεγαλύτερη στον κόσμο, Peabody Coal, δεν ήταν μόνο η ανταγωνιστικότητα των τιμών Φυσικού Αερίου και μετά των φ/β.
Το λάθος σοβαρό που έκανα ήταν ότι δεν υπολόγισαν σωστά την εκθετική αύξηση των ΑΠΕ. (όπως όλοι μας).
Πίστευαν ότι θα είναι γραμμική όπως αυτή του Φ. αερίου που θα τις ξεπέρναγε μεν, αλλά και πάλι θα έδινε όμως αρκετές δεκαετίες χρόνο στα ορυκτά καύσιμα να λειτουργούν. (’40 και’ 50 και βάλε, τους έλεγαν οι ειδικοί)
Το ίδιο λάθος συνεχίζουν να κάνουν τώρα και οι εταιρίες πετρελαίου σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην Ελλάδα.
Επενδύουν σε νέες “ΑΚΡΙΒΕΣ” εξορύξεις όπως αυτές της Ελλάδας, αντί να τραβηχτούν και να επενδύσουν έγκαιρα σε μια άλλη μορφή ενέργειας , όσο έχουν ακόμα κέρδη και διαθέσιμο κεφάλαιο.
Πιστεύουν δε ακόμα, ότι επηρεάζοντας πολιτικούς και πολιτικά συστήματα συμπλεγμάτων κυβερνήσεων θα μπορέσουν να επιβάλλουν κάτι που τελικά, από μόνο του δεν θα μπορέσει να γίνει.
Όμως, αποδείχθηκε ήδη, ότι οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να καθυστερήσουν την κατάρρευση ορυκτών καυσίμων:
Οι 2 τελευταίες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ομπάμα και Τραμπ, προσπάθησαν τα μέγιστα αλλά δεν τα κατάφεραν να βοηθήσουν την βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Ακόμα τουλάχιστον 50 μονάδες γαιάνθρακα έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν στις ΗΠΑ για το 2019. Κλείνουν, καθώς μιλάμε.
Γι αυτό η συμβουλή μας προς τις εταιρίες πετερελαίου
που αισιοδοξούν να εκμεταλλευτούν τον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο, πρέπει να είναι:
Να μην ξοδέψουν ούτε σέντ στις ακριβές επενδύσεις στην χώρα μας που είναι καταδικασμένες να φαλιρίσουν.
Να επενδύσουν καλύτερα σε φ/β όπως κάνουν ήδη οι Άραβες στο Ντουμπάι αλλά και στο Αμπου Νταμπί, με ρεκόρ χαμηλότερης τιμής 2018, που σήμερα (29-1-2019) ανακοινώνει τα σχέδια για 100% ηλιακά και να ηγηθούν τα Εμιράτα διεθνούς πρωτοβουλίας για την βιώσιμη ενέργεια χωρίς, να απαρνηθούν την χλιδή του τρόπου ζωής τους!
Οι Αραβικές χώρες, στο μέλλον θα εξάγουν ηλ/ρεύμα άφθονο και φθηνό, παραγόμενο από φ/β στις ερήμους που κάποτε αντλούσαν τον μαύρο ρύπο.
Έτσι λοιπόν, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Ελληνικές Εταιρίες πετρελαίου, είναι να επενδύσουν τώρα σε ΑΠΕ και ειδικά φ/β, όσο έχουν ακόμη υγιή κεφάλαια γιατί αν περιμένουν ακόμα λίγο θα είναι αργά.
Αυτή είναι η πρόταση των ειδικών επιστημόνων, επενδυτών και ερευνητών της αγοράς προς όλες τις βιομηχανίες που υφίστανται σταδιακή, αλλά τελικά πολύ, πολύ γρήγορη εξαφάνιση.
Ερημίτης – Κορισσίων update (βίντεο)
Μετά και την Νίκη στην Κορισσίων και την ήττα του ΤΑΙΠΕΔ, με την οριστική κατοχύρωση του δασικού χαρακτήρα στην Λιμνοθάλασσα Νατούρα 2000 Κορισσίων: Δυναμικά συνεχίζεται ο αγώνας για την Διάσωση του Μεγάλου και Ενιαίου Οικοσυστήματος του Ερημίτη. Ο Δημήτρης Φατήρας, πρόεδρος του συλλόγου “Ερημίτη Πλους”, μας ενημερώνει για τις προσφυγές του συλλόγου του στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Ο κ Φατήρας, μέσω της εκπομπής “Ζω Οικολογικά”, στέλνει κάλεσμα προς το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών να ακυρώσουν και να αποσύρουν την παραχώρηση του Ερημίτη. Ζω Οικολογικά, από την τηλεόραση του Σταρτ 12-2-2019
                           
5G & Α/Ο Σένσορες/ HUGE ELECTROSMOG alert!!!
5G update
Από τις αρχές Δεκέμβρη 2018, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Richard Blumenthal, ξεκίνησε να θέτει ερωτήματα προς τις εταιρίες κινητής που άρχισαν ήδη, εδώ και καιρό να τοποθετούν κεραίες 5G σαν να ήταν …αμπέλια. (δείτε εδώ τι είπαν 3–12-2018 μαζί με εκπρόσωπο δικτύου ΜΚΟ για τα 5G στις ΗΠΑ η οποία παραθέτει σημαντικά στοιχεία και για την επικινδυνότητα κ.α.)
Δείτε τι έλεγε το RT την εποχή αυτή: (Δεκέμβρης 2018)
“Δεν είμαστε ενάντια στην τεχνολογία, αλλά θέλουμε να ενημερωθούμε για την ασφάλεια σε κάτι καινούργιο. Όμως, δεν έχει γίνει καμία έρευνα για την ασφάλεια των 5G”
Οι εταιρίες κινητής απέφυγαν να απαντήσουν και να βρεθούν απέναντί του, όμως ο ίδιος συνέχισε.

Κατά την γνώμη μου:

Η ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει και με καλώδια και οπτικές ίνες.
Απλώς θα γεμίσουμε καλώδια. Αυτό όμως δεν βλάπτει την υγεία και από πλευράς αισθητικής διορθώνεται με λίγη επιπλέον εργασία.
Το Internet of things μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει με καλώδιο.
Η επανάσταση των φ/β θα πετύχει καλύτερα αν μαζί με τα καλώδια του ρεύματος βάλουν και οπτικές ίνες αντί για 5g.
5G & Α/Ο Σένσορες / HUGE ELECTROSMOG alert!!!
“Με 1000”, λέμε ΝΑΙ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά, μήπως τα αυτόνομα (Α/Ο) που θα λειτουργούν με ενεργητικούς σένσορες θα είναι ιδανικά μόνο για έναν κόσμο με ρομπότ και τεχνητά όντα και όχι για φυσικά όντα και ανθρώπους; Το μόνο σοβαρό επιχείρημα είναι ότι θα μειώσουν κατά πολύ τα ατυχήματα, σε έναν κόσμο που όμως ο άνθρωπος θα δέχεται τρισεκατομμύρια μπιμς το δευτερόλεπτο. (εκατομμύρια μπιμς το δευτερόλεπτο θα στέλνει ο κάθε σένσορας: Λιντάρ, Σονάρ και Ραντάρ. Καθώς επίσης και το 5g με το οποίο θα επικοινωνούν επίσης ενεργητικά).
Θα αποδεχθώ τα Α/Ο μόνον αν καταφέρουν να τα λειτουργούν 100% με παθητικούς σένσορες.
Πιστεύω ότι ο νέος πανέμορφος κόσμος των ΑΠΕ, με την αφθονία που θα τον χαρακτηρίζει, μπορεί να λειτουργήσει και οι στόχοι μας να επιτευχθούν στο 100% χωρίς να τεθεί και σε μεγάλο κίνδυνο η δημόσια υγεία, επειδή σε κάποιους αυτό θα αρέσει καλύτερα και το προωθούν ήδη “στα μουλωχτά”…
Οι ενεργητικοί σένσορες είναι “Εισβολικοί” (invasive)
ΌΧΙ σε οτιδήποτε εισβολικό! Ναι στην ακίνδυνη τεχνολογία.
Το δορυφορικό ιντερνέτ κάπου θα συγκλίνει με το 5g, όμως είναι άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Άλλες εταιρίες, αλλά συμφέροντα άλλοι επηρεασμοί, από αλλού πρέπει να δράσουμε.
Το χειρότερο από όλα, στο σύνθετο και διαρκές electrosmog που θα μας περιβάλλει θα είναι η εκπομπή του κινητού προς τον δορυφόρο.
Για να φθάσει εκεί σκεφτείτε πόσο πιο δυνατό πρέπει να είναι το σήμα.
Το ξέρατε ότι: Από:
Bluetooth
wifi
data
gprs
gps
wifihotspot και τα άλλα για μεταφορά αρχείων,
To gps, (τοποθεσία) είναι και το πιο επικίνδυνο διότι στέλνει για να φθάσει μέχρι και το δορυφόρο.
Όλα αυτά πρέπει να τα έχουμε διαρκώς κλειστά.
Να ανοίγουμε κάτι όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε και μετά να το κλείνουμε.
Το τηλέφωνο να μην είναι σε επαφή με το σώμα, λίγα εκατοστά μακρυά αρκεί διότι έχει ηλ/πεδίο.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο εξαφανίζεται σε λίγα εκατοστά, όταν όμως ακουμπάει πάνω, κυριολεκτικά σε καίει. Κάποιοι νιώθουν και το κάψιμο αυτό σαν ηλεκτρισμό.
Όπως τα κακής ποιότητας ακουστικά που νιώθεις κάτι μεταξύ να σε καίνε και να σε ηλεκτρίζουν.
Όταν στο τηλέφωνο δεν μιλάμε αλλά είναι ανοικτό για να δέχεται κλήσεις, δεν εκπέμπει ακτινοβολία.
Υπάρχει μόνο το πεδίο.
 
ΝΑΙ στην επιστήμη
ΟΧΙ στην υπερβολή.
Δ. Φαναριώτης από 7Βιο.
Υ.Σ. Σας ευχαριστώ που παρακολουθείτε τα όσα με κάποια προχειρότητα και βιασύνη, γράφω.
Το κάνω σαν εισαγωγή για να μπούμε πιο καλά όλοι στο νόημα ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε την δράση του ΒΙΟ7 που ακόμα δεν άρχισε και να καταλάβετε για ποιον λόγο δημιουργήσαμε τον Οργανισμό και που αποσκοπεί:
Σύντομα θα ανακοινώνουμε τα …μυστικά σχέδια του Βιο7.
Τρεις δράσεις για το 2019 σαν αρχή, με βάση το στόχο μας να πάμε σε 100% Όλα βιολογικά μέχρι το 2030…
Θα είναι ευχάριστες εκπλήξεις.
Μείνετε συντονισμένοι… 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here