Κλιματική Αλλαγή=Υδατική Αλλαγή!/ Κρ. Αρσένης: Εξορύξεις ΔΕΝ θα γίνουν καθόλου!/ Πράσινες Γωνίες: Η Νεα Κερκυραϊκή …Πατέντα!/ κ.α.

119
Παρακολουθώντας τις αλλαγές στο υδάτινο στοιχείο καταγράφουμε με ακρίβεια την κλιματική αλλαγή, όπως μας εξηγούν οι εξαιρετικά προχωρημένοι στις έρευνες αυτές καλιφορνιάνοι επιστήμονες.
Κλιματική Αλλαγή είναι Υδατική Αλλαγή: Climate Change is Water Change: Brad Udall Από Colorado Renewables Society.
“Πως η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τα υδατικά αποθέματα της Δύσης”.
Και Στοιχεία από την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της αλλαγής των υδάτων.
——————————————————————————–
Εκπληκτικό:
“Πράσινες Γωνίες: Ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο”:
-Ποια η διαφορά μεταξύ “πράσινων σημείων” και των νέων “Πράσινων Γωνιών” που επινόησε η κοινωνία των πολιτών στην Κέρκυρα;
-Πόσο μεγαλύτερη ήταν η επιτυχία τους στην ανακύκλωση σε σχέση με αυτήν που κάνει η πολιτεία;
-Πως η επιτυχία στην ανακύκλωση της κοινωνίας των πολιτών με τις πράσινες γωνίες, τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων Ευρωπαϊκών οργανισμών που παίρνουν την περίπτωση Κέρκυρα σαν παράδειγμα (αρχικά προς αποφυγείν, αλλά τώρα ΚΑΙ προς μίμηση)…
-Νέο: “Είδηση”: Ίδρυση “παρατηρητηρίου απορριμμάτων” της κοινωνίας των πολιτών, Κέρκυρα:
Τι ακριβώς και γιατί… Την επόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, από το περιφερειακό κανάλι Σταρτ:
Ζω Οικολογικά με τον Θεόδωρο Βώρο, δρασττήριο μέλος του κινήματος για την διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας. Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.
———————————————————————————
Ανησυχητικό:
Η τυχαία τοποθέτηση Μονάδων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει μεγαλώσει το ηλεκτρικό δίκτυο και έχει συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά δεν έχει μειώσει ακόμα την κατανάλωση πετρελαίου.
Η λύση δεν βρίσκεται στην τοποθέτηση ΑΠΕ, αλλά στο σχεδιασμό με βάση την ενεργειακή επάρκεια και σωστό διαμοιρασμό, ακόμα και για όσο χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν συμβατικές πηγές ( φυσικό αέριο). (Θα το συζητήσουμε άλλη φορά)
Καταπληκτικό:
Πρωτοποριακές “πατέντες” από Καλιφόρνια:
– Πως θα πετύχουμε αποθήκευση της παραπανίσιας ενέργειας που παράγουν σε ώρες μη αιχμής της κατανάλωσης τα φ/β, χωρίς πολλά κόστη;
Είναι απλό: 1) Το χρησιμοποιούμε ήδη για την ψύξη μεγάλων υπογείων χώρων όπου γίνεται αποθήκευση αγαθών από κοινού (χαχα, ναι ακούγεται παράξενο)
2) Συνεννοηθήκαμε με τις δημόσιες υπηρεσίες και θα τους το δίνουμε φθηνά, ώστε να κάνουν τις “βαριές” καθημερινές εργασίες τους με αυτό στην συγκεκριμένη ώρα.
Και άλλα… (δείτε το πανέξυπνο βίντεο).
Αυτά θα κοστίσουν λιγότερο από το να επενδύουμε σε δίκτυα μεταφοράς αλλά και αποθηκευτικά μέσα.
Έτσι, πετυχαίνουν την μη απώλεια της περισσευούμενης ενέργειας με πρωτοποριακούς πανέξυπνους τρόπους.
Και συνεχώς εξελίσουν το θέμα:
————————————————————————————
Η ηλιόλουστη Καλιφόρνια φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη περιοχή να πετύχει 100% ηλεκτρικό ρεύμα με ΑΠΕ, πιθανώς και από το 2030! Και θα είναι από τις περιοχές που η πυρηνική σύντηξη δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Θα είναι πάντα απαγορευτικά ακριβότερη από τις ΑΠΕ. Στην Βρετανία πχ η σύντηξη θα μπορέσει να επιλύσει το ενεργειακό, αλλά στην Καλιφόρνια ποτέ.
Καλιφόρνια, Ηλεκτρικό ρεύμα: “Είμαστε τώρα ήδη στο 34% ΑΠΕ και στο 51% συνολικής παραγωγής ρεύματος με μηδενικές εκπομπές. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τους αρχικούς στόχους που έβαλε η πολιτεία. Με στόχο να πάμε στο 60% ΑΠΕ να τι πρέπει να κάνουμε για το δίκτυο διαμοιρασμού ενέργειας”, (από Stanford Energy):
SVES 2019 | Managing the grid with increased renewables: Technologies and solutions
(Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανάπτυξη δικτύου)
———————————————————————————–
“Οι εξορύξεις ΔΕΝ θα γίνουν καθόλου”…
Ο δραστήριος βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 και πρώην Ευρωβουλευτής, ακούραστος μαχητής της οικολογίας Κρίτωνας Αρσένης επιβεβαιώνει τις προβλέψεις,( που κατέθεσα κα ιεγώ εδώ από πέρσι και τις συζητάγαμε και μου λέγατε ότι υπερβάλω 🙂), λέγοντας ότι οι εξορύξεις δεν θα γίνουν και εξηγάει και το γιατί ακόμα και “τα ΕΛΠΕ θα χρεωκοπίσουν”. και το γιατί ακόμα και “τα ΕΛΠΕ θα χρεωκοπίσουν”.
Όπως έγινε και με το λινγίτη που τα 2 από τα 5 εργοστάσια πρέπει κλείσουν, όπως έγινε και με τον γαιάνθρακα που έκλεισαν 250 εργοστάσια στις ΗΠΑ.
Να προσθέσω μόνο (δική μου πρόβλεψη, με βάση στοιχεία Stanford ΗΠΑ) ότι εκτός από τον φόρο άνθρακα που θα κάνει όλα τα ορυκτά καύσιμα πιο ασύμφορα θα είναι και η ταυτόχρονη εκθετική μείωση των τιμών των ΑΠΕ και μπαταριών , καθώς και η αδειοδότηση του πρώτου αυτόνομου ρομποτ ταξί το τέλος του 2020, που όλα μαζί θα φέρουν την αρχή της μείωσης της ζήτησης του πετρελαίου, από του χρόνου κιόλας…
Και αυτό θα συμβεί άμεσα και κυρίως απότομα. Μπαμ και κάτω, όχι σιγά σιγά. Οπότε όσα νέα κεφάλαια επενδυθούν στα πετρέλαια Ελλάδας και Κύπρου θα χαθούν. Και όσες εταιρίες δεν επενδύσουν σε φ.β (ακολουθώντας το παράδειγμα πχ της Νορβηγίας), αλλά σε νέα κοιτάσματα θα ΧΡΕΩΚΟΠΉΣΟΥΝ.-
————————————————————————
Σημαντικό ντοκουμέντο από την προϊστορία:
Τα δυνατότερα φυτά στην Ιστορία της Γης History’s Most Powerful Plants
Δείτε το πως και πότε αποθηκεύτηκε όλη αυτή η ποσότητα βιομάζας μέσα στην Γη, την οποία σήμερα την εξορύσσουμε σαν Γαιάνθρακα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Λιγνίτη. (Ήταν ειδικές γεωλογικές συνθήκες που δεν θα ξανάρθουν).
Δεν “καίμε δεινόσαυρό” όπως κάποιοι λένε για το πετρέλαιο, αλλά τα παραπάνω φυτά. Οι δεινόσαυροι, ως επι το πλείστον πρέπει να εξαϋλώθηκαν (κάηκαν) κατά την σύγκρουση με τον αστεροειδή.
Αυτό βοηθάει να καταλάβουμε το γιατί είναι αδύνατον να ξανα-αποθηκεύσουμε το Co2 με τον ίδιο, ή άλλο αντίστοιχο τρόπο και το γιατί η Γη κινδυνεύει με ανεπίστρεπτη οικολογική μεταβολή και αποσταθεροποίηση για πάντα.
Επίσης: That Time Oxygen Almost Killed Everything : Πριν 3 δις χρόνια, το υπερβολικό οξυγόνο, υποπαράγωγο των οργανισμών που μετέτρεπαν το co2 σε τροφή και παρήγαγαν το Ο2 ως απόβλητο, εξαφάνισε σχεδόν όλη τη ζωή. Ο πλανήτης κυριολεκτικά σκούριασε. Όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του στρώματος όζοντος, πράγμα που έδωσε νέα ποικιλομορφία στην εξέλιξη της ζωής. “Πρέπει να περάσεις από πάρα πολύ άσχημα για να βρεθείς τελικά κάπου καλύτερα”, καταλήγει το παραπάνω έγκυρο βίντεο.
Όλα αυτά έγιναν “τυχαία” και γι αυτό δεν γίνεται να ξαναγυρίσουν. Οι συνθήκες αυτές δεν θα ξαναδημιουργηθούν.
Άρα είναι επείγον το να σταματήσουμε όλες τις εξορύξεις, σε όλο τον κόσμο.
Προλαβαίνουμε να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή;
ΝΑΙ, αλλά ΜΟΝΟ αν δουλέψουμε σκληρά – ασταμάτητα.
Έχουμε μόνο 10 χρόνια! (12)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here