Το 2017 δημιουργήθηκε το παγκόσμιο δίκτυο οικονομικών οργανισμών
PCAF, Partnership of Carbon Accounting Financials.
PCAF, Partnership of Carbon Accounting Financials.
Η δέσμευσή τους είναι να μην δανείζουν τα χρήματα των καταθετών τους σε δραστηριότητες που αυξάνουν την κλιματική αλλαγή, όπως οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων και να στηρίζουν μόνο επενδύσεις οικολογικού χαρακτήρα, όπως οι ΑΠΕ.
Το συνολικό οικονομικό δυναμικό τους σήμερα είναι 2.9 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το ρεπόρτ τους για το 2018 είναι καταπληκτικό:
Ο Τζάκ και ο Τζέσυ στην Καλιφόρνια καλούν τους 10.000 περίπου σταθερούς & ενεργούς θεατές της εκπομπής τους να μεταφέρουν εντός της εβδομάδας που (τώρα) διανύουμε τις καταθέσεις τους σε κάποια από τις “ελεύθερες από ορυκτά καύσιμα” τράπεζα.
(Στις επεξηγήσεις του βίντεο θα βγείτε και το λινκ για την μια και μοναδική, για την ώρα, τράπεζα στην Ελλάδα και για άλλες χώρες). Έτσι, αν οι οπαδοί τους το κάνουν, μέχρι την Παρασκευή αισιοδοξούν να αποεπενδυθούν από τα ορυκτά, περί το ΜΙΣΟ ΔΙΣ δολάρια μόνο και μόνο από αυτή την κίνηση των θεατών τους.
Θα προτείνω στα παιδιά να δώσουν παράταση, όποιο και να είναι το αποτέλεσμά τους, ώστε να αναδημοσιεύσουμε την ΄πρότασή τους από τα ΜΜΕ και από την εκπομπή Ζω Οικολογικά της επόμενης εβδομάδας.
Στο μεταξύ θα ερευνήσω το κατά πόσο μπορώ να εξυπηρετηθώ από την συνεταιριστική αυτή τράπεζα, στο νησί που μένω που δεν έχει υποκατάστημα.
Με το webbanking σίγουρα κατά μεγάλο μέρος…
Δείτε τώρα εδώ την εκπομπή:
-Ποια η διαφορά μεταξύ “Πράσινων Σημείων” και των νέων “Πράσινων Γωνιών” που επινόησε η κοινωνία των πολιτών στην Κέρκυρα;
-Πόσο μεγαλύτερη ήταν η επιτυχία τους στην ανακύκλωση σε σχέση με αυτήν που κάνει η πολιτεία; (δημοσιεύουμε για πρώτη φορά πλήρη, ακριβή στοιχεία)
-Πως η επιτυχία στην ανακύκλωση της κοινωνίας των πολιτών με τις πράσινες γωνίες, τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων Ευρωπαϊκών οργανισμών που παίρνουν την περίπτωση Κέρκυρα σαν παράδειγμα (αρχικά προς αποφυγείν, αλλά τώρα ΚΑΙ προς μίμηση)…
-Νέο: “Είδηση”: Ίδρυση “παρατηρητηρίου απορριμμάτων” της κοινωνίας των πολιτών… Περισσότερα στο βίντεο:
Ζω Οικολογικά με τον Θεόδωρο Βώρο, δραστήριο μέλος του κινήματος για την διαχείριση των απορριμμάτων
Δείτε και:
ΒιοΕπτάνησα ΒιοΙόνιο ερευνητικός Οργανισμός
με στόχο: 100% Βιολογικά μέχρι το 2030.