Το τέλος των βιομηχανικών ΑΠΕ: “Virtual Power Plants”! 2) Ημέρα της Μπαταρίας: ‘Η, πως οι ΑΠΕ θα θριαμβεύσουν

105
Η Τέσλα κατασκεύασε ήδη το λογισμικό που χρειάζεται ώστε ο διαμοιρασμός της ενέργειας μεταξύ διασυνδεμένων σπιτιών στα οποία θα τοποθετεί φ/β και μπαταρίες να λειτουργεί άψογα. Λέγεται Autobidder. Ήδη χρησιμοποιείται στην Νότια Αυστραλία στον γνωστό ηλεκτρικό σταθμό με μπαταρίες της Τέσλα… (στο 15:12, δείτε στοιχεία για την ενέργεια που διαχειρίζεται ήδη για την ανταλλαγή ρεύματος μεταξύ του σταθμού που λειτουργεί με μέγα με μπαταρίες και των ηλεκτρικών οχηάτων.)
—–Αντί να κατασκευάζει μεγάλους σταθμούς παραγωγής και αποθήκευσης ρεύματος από ΑΠΕ, η Τέσλα θα τα τοποθετει κομμάτι κομμάτι στα σπίτια μας και θα τα συνδέει με το προηγμένο αυτό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της. Η περίσσεια ενέργειας σε ώρες αιχμής παραγωγής θα αποθηκεύεται καλύτερα, ευκολότερα και φθηνότερα. Η κάλυψη των  αυξημένων αναγκών σε ώρες μη αιχμής παραγωγής θα καλύπτεται ευκολότερα και σταθερότερα.
—– Το καλύτερο απ όλα όμως θα είναι η δυνατότητα χρήσης των μπαταριών των η/α που θα συνδέονται επίσης στο δίκτυο. Θα φορτίζουν με φθηνό ρεύμα φ/β το πρωί και θα το δίνουν το βράδυ (ή αναλόγως) εξασφαλίζοντας επάρκεια ενέργειας 24/7/360 με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που εχει ως τώρα επινοηθεί.
—–Υπολογίζεται ότι στον εικονικό αυτό σταθμό παραγωγής ενέργειας θα συμμετέχουν περισσότερες μπαταρίες εν κινήσει, μέσα σε οχήματα, από ότι οι σταθερές που θα βρίσκονται σε σπίτια.
——Τα αυτόνομα αυτοκίνητα ρομπο ταξί, εκτός από το να μεταφέρουν επιβάτες θα μπορούν να πηγαίνουν να παρέχουν ρεύμα εκεί που χρειάζεται φυσικά με το αζημίωτο.
——-Αυτοματοποίηση όλων των παραπάνω.
——-Ένα αυτοκίνητο θα μεταφέρει χ5 φορές περισσότερη την ενέργεια από αυτήν που αποθηκεύει μια μπαταρία μέσα σε ένα Αμερικανικό σπίτι. Αυτό είναι 5 φορές παραπάνω (5χ5) για την κατανάλωση σπιτιού στην Ελλάδα και 10 φορές παραπάνω (5χ10) για ενα σπίτι στο Περού.
——-Μετά την εφετεινή τελειοποίηση της μπαρίας (λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, αλλά) ένα τέτοιο η/ο θα μπορεί να δώσει ρεύμα σε Ελληνικό σπίτι για 2 έως και 3 εβδομάδες με μια φόρτιση!
Να γιατί:
Τα 2 παραπάνω πρόσφατα άρθρα στα Ελληνικά, είναι ελειπή και δεν αποκαλύπτουν τίποτα.
Συγκεκριμένα:
Battery Day:
Η παρουσίαση των τελευταίων επιτευμάτων τελειοποίησης των μπαταριών αναβλήθηκε από τον Μάρτη για Ιούνιο.
Οι εκπλήξεις θα είναι μεγάλες. Αλλά, μέσες άκρες, οι φανς της τεχνολογίας η/α , έχουν  “ψαρέψει” τα νέα:
Πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ:
Και μια πολύ ωραία παρουσίαση με απλά κατανοητά λόγια εδώ:
 Με μια φόρτιση θα πηγαίνει πάνω από 1.300 χιλιόμετρα. Και επειδή δεν θα τα χρειαζόμαστε θα πουλάμε το ρεύμα. Θα μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην ταχεία μετάβαση σε 100% ΑΠΕ και θα κερδίζουμε χρήματα  προστατεύοντας το περιβάλλον!
Η τελιεοποίηση της μπαταρίας που συνοδεύεται και με μείωση της τιμής της θα επιφέρει πλήγμα και οικονομική κατάρρευση σε όλες τις άλλε μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας και αυτοκίνησης.
Καμνία άλλη μοργή αποθήκευσης ενέργειας δεν θα μπορέσει τστο μέλλον να είναι τόσο αποδοτική και τόσο φθηνή όσο οι μπαταριες.
Δημήτρης Φαναριώτης
7βιο φόρουμ για 100% ΑΠΕ, 100% Η/Ο και 100% βιολογικά όλα τα προϊόντα.
Το 2030 και νωρίτερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here