Οι Πυθαγόρειοι & οι …επιπλοκές μετάβασης στον Άρη σε 3 χρόνια; !!!

68
Το παρόν αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης για μια θεωρία που είναι πάρα πολύ δύσκολο να διατυπωθεί με απλά λόγια, ενώ έχει αποδειχθεί μόνο θεωρητικά.
Τελειώνει με μια πρόβλεψη που, αν πράγματι η θεωρία ισχύει τότε θα μπορέσει πιθανώς να αποδειχθεί και πειραματικά:
Στο βιβλίο “Η αποκρυπτογράφηση του Μυστικού Κώδικα του Πυθαγόρα”, που εξέδωσε ο Πολιτικός Μηχανικός κ Ιπποκράτης Δακόγλου:
Με βάση την μελέτη και την διατύπωση της “θεωρίας της αρμονίας των σφαιρών”, ανακαλύπτεται, αποδεικνύεται και διατυπώνεται, μεταξύ άλλων και η σχέση μεταξύ:
των Αριθμών
της Αστρονομίας
της Μουσικής και
της Φιλοσοφίας.
Πράγμα που μας δείχνει, το πως δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, η έννοια των Μαθηματικών, με τις 4 επιστήμες ως μια:
Η Μαθηματική Τετρακτύς:
Τα τέσσερα παραπάνω “είναι απολύτως συνδεδεμένα και συνυφασμένα μεταξύ τους εκ κατασκευής, ως ένα και το αυτό”!
Αυτή είναι και η έννοια της Μαθηματικής Τετρακτύος όπως πρωτο-διατυπώθηκε. Μαθηματικά είναι και τα τέσσερα αυτά και στην αρχή μελετούνταν μαζί.
Βέβαια, όλοι ξέρουμε, ότι ο Άνθρωπος, από τότε ως σήμερα, διαχώρισε την έρευνα των επιστημών αυτών, τις αντιμετώπισε σαν τελείως διαφορετικούς τομείς και συνέχισε να τις εξελίσσει χωριστά.
Αυτό είχε ως θετικό αποτέλεσμα το να μπορέσει να εμβαθύνει, ξεχωριστά μεν, αλλά κατά πολύ, την κάθε μία επιστήμη (και ως τέχνη) και να πετύχει κυριολεκτικά “θαύματα”, τεχνολογικά και κοινωνικά.
Όμως η παντελής έλλειψη του συσχετισμού αυτών των 4ων σήμερα, του πραγματικού δηλαδή νοήματος της τετρακτύος, δυσκολεύει τον νου μας να κατανοήσει το πως αλληλοσυνέδονται τα πάντα στον κόσμο, που τίποτα δεν είναι “τυχαίο” και ειδικά το τι ακριβώς σημαίνει αυτό! Όταν οι τελευταίοι Πυθαγόρειοι έφυγαν, χάθηκε μαζί τους και η αντίληψη του σύμπαντος κόσμου που οι ίδιοι είχαν ανακτήσει και είχαν αποδείξει στην θεωρία ότι ισχύει. Μην ξεχνάμε ότι, τα προχωρημένα μαθηματικά μυαλά τότε φόβιζαν τους άλλους, “μη μυημένους” που δεν μπορούσαν να τους καταλάβουν. Αναγκαζόταν να λειτουργούν μυστικά για λόγους επιβίωσης.
Ποια είναι λοιπόν η χαμένη κατά Πυθαγόρα, αντίληψη του σύμπαντος κόσμου;
Το εξής απλό, αλλά και δύσκολο στο να κατανοηθεί:
Συνυφασμένα είναι όλα μεταξύ τους:
Τα 5 φωνήεντα,
οι 5 πρώτοι αριθμοί,
οι 5 κοντινότεροι στην Γη πλανήτες
η ύπαρξη της αρμονίας στις νότες της μουσικής.
Δηλαδή, η αιτία, ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να προφέρουμε (και να ακούσουμε) αυτές τις 5 συχνότητες των φωνηέντων είναι ο ίδιος που μπορούμε να έχουμε την αίσθηση της αρμονίας των νοτών και εξαρτώνται και καθορίζονται από:
Την “σχέση απόστασης και μάζας” των 5 κοντινότερων πλανητών από την Γη.
 
Το πεδίο ενέργειας (ηλεκτρομαγνητικής κ.α.) που έχει και εκπέμπει ο κάθε πλανήτης που είναι κοντά στη Γη και μας επηρεάζει έντονα, μας δημιουργει την δυνατότητα να προφέρουμε από μια συχνότητα ενός φωνήεντος. Σε αυτήν οφείλεται και το γεγονός ότι ακούμε “αρμονικά” και τις συχνότητες από τις νότες που “βρίσκονται σε αρμονία”. Οι 5 κοντινότεροι πλανήτες είναι η αιτία που δημιουργεί και επιτρέπει τις επικοινωνιακές αυτές δυνατότητες. Ισχύει για οτιδήποτε βρίσκεται επί της Γης. Και ο ήχος από τα αντικείμενα σε αυτές τις συχότητες είναι.
Ας δώσουμε ένα αντίστροφο παραδειγμα, για να το καταλάβετε διότι δεν εξηγείται εύκολα χωρίς μαθηματικά:
(στους 4 τόμους του βιβλίου δεν θα βρούμε άλλα, παρά εξισώσεις, διαγράμματα και σχέδια συστημάτων σφαιρών, μόνο για προχωρημένους)
Σύμφωνα με τον (κατά Δακόγλου) Πυθαγόρα:
Αν βρισκόμαστε πχ σε ένα πλανήτη ενός άλλου ηλιακού συστήματος που θα έχει άλλους, διαφορετικούς πλανήτες γύρω του, τότε θα ίσχυε το εξής:
Τα φωνήεντα θα ήταν σε διαφορετική συχνότητα. Δεν θα ήταν ο,α,ε,ι,ου. Θα ήταν κάτι άλλο που τα αφτιά τα δικά μας πιθανώς δεν θα μπορούν να ακούσουν, αν κάπως μας τα στείλουν με ηχητικό μήνυμα, εδώ, τώρα. Και θα ήταν περισσότερα, ή, λιγότερα ανάλογα με το πόσοι θα ήταν οι κοντινοί στον παρατηρητή πλανήτες.
Το ίδιο και η μουσική. Πιθανώς να είχαμε λιγότερες ή περισσότερες νότες.
Οι κανόνες της αρμονίας της μουσικής θα άλλαζαν. Η αρμονία της μουσικής για κάποιο λόγο σχετίζεται με την “αρμονία των σφαιρών”.
-Γιατί η Φιλοσοφία δεν είναι …”φιλοσοφίες” αλλά “θετικότατη” επιστήμη των μαθηματικών;
 
Ας δούμε πρώτα τα φωνήεντα:
Γιατί η Ελληνική γλώσσα θεωρείται η τελειότερη από πολλές πλευρές;
Μήπως μπόρεσε να τελειοποιηθεί καλύτερα από τις άλλες διότι είχε κατασκευαστεί πιο σωστά, από πλευράς μαθηματικής ισορροπίας;
Προφέρουμε “ατόφια” τα 5 αυτά φωνήεντα, όσο σε καμία άλλη γλώσσα!
Οι περισσότερες άλλες γλώσσες έχουν “ενδιάμεσα” φωνήεντα.
Οι περισσότερες άλλες γλώσσες ΔΕΝ προφέρουν καθαρά, “ατόφια”, όλα τα φωνήεντα.
….
Πληρέστερη βρίσκεται να είναι η Ελληνική και στα Σύφωνα:
Τα Σύμφωνα: (Από άλλο βιβλίο, όχι Δακόγλου)
Το “Σ” (σίγμα) το Ελληνικό το κεφαλαίο, για παράδειγμα, είναι ακριβής οπτική απεικόνιση ενός πλανητικού συστήματος, όπως φαίνεται (σήμερα) από το τηλεσκόπιο. Η Ελληνική, είναι η γλώσσα που έχει απεικονίσει και ενσωματώσει το πιο σωστό σχήμα του Σ κεφαλαίο, από πλευράς αστρονομίας και μαθηματικών, από τις άλλες γλώσσες. Τελειοποιήσε στο μέγιστο την αλφαβητική σημειολογία που ξεκίνησε από το Φοινικικό.
Αν λοιπόν, όλα αυτά που είπαμε για τα φωνήεντα ισχύουν, τότε, αντιστοίχως και η δυνατότητα να προφέρουμε τα σύμφωνα, πρέπει να επηρεάζεται από την ενέργεια συγκεκριμένων κοντινότερων αστερισμών.
Φανταστείτε τώρα το επίπεδο που λειτουργούσαν οι πρώτοι Πυθαγόρειοι και όσοι άλλοι κατάφεραν να είναι μετέπειτα μυημένοι, που τελειοποίησαν την (πιο αριθμοσοφική από όλες, πια) γλώσσα με βάση τα μαθηματικά. Μπόρεσαν με βάση τους συσχετισμούς μεταξύ των μαθηματικών επιστημών να βρούνε ακόμα και το σωστό σχήμα που θα πρέπει να έχει (πχ) το Σίγμα…
Πιστεύω ότι δεν αποτελεί … ιεροσυλία να συζητάμε σήμερα …”απόκρυφα και μυστικιστικά”, για την εποχή εκείνη πράγματα. Το έκανα γιατί πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση που κάνουμε όλοι για σωστή θεώρηση, σωστή αντίληψη του κόσμου στον οποίο ζούμε. Και γιατί πιστεύω ότι, η κατανόηση είναι και το ήμιση στην επιτυχή αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.
Κλείνω με μια πρόβλεψη:
Αν οι παραπάνω, ως τώρα θεωρητικές προσεγγίσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε θα πρέπει να μπορούν να αποδειχθούν και πειραματικά.
Συγκεκριμένο παράδειγμα:
Όταν με το καλό σε 2-3 χρόνια θα στείλουμε ανθρώπους στο Άρη, τότε πιθανώς και σύμφωνα με την παραπάνω κοσμο-θεωρία:
  • Θα αφαιρεθεί ένα φωνήεν από τις δυνατότητες προφοράς τους
  • Θα δημιουργηθεί ένα νέο φωνήεν στις δυνατότητες (άγνωστο όμως το αν θα μπορούν να το προφέρουν, επίσης και να το ακούν μια και δεν φτιάχτηκαν γι αυτό).
  • Θα τροποποιηθούν και τα υπόλοιπα, ή, και όλα, λόγω αλλαγής αποστάσεων των πλανητών από τον παρατηρητή.
  • Πιθανόν είναι να μην μπορούν να προφέρουν ένα φωνήεν, ή να μην μπορούμε να το ακούμε εμείς, ενώ αυτοί να νομίζουν ότι το προφέρουν. Άγνωστο και το πως οι ψηφιακές μετατροπές θα παίξουν ρόλο σε αυτό.
  • Μπορεί να μην συμβεί τίποτα. Μπορεί και να συμβούν αυτά μετά από κάποιο διάστημα παραμονής. Ίσως και να συμβούν σε επόμενες γενεές …Αρειανών Γηίνων…
Εν ολίγοις: Θα υπάρξουν πιθανές επιπλοκές στην επικοινωνία!
Και:
Αν η υπόθεση αυτή, αποδειχθεί ότι ισχύει, τότε:
Ίσως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε άλλη μορφή ζωής στο Διάστημα.
Ίσως βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα και την έννοια των άλλων, ή, πολλών διαστάσεων, που δεν μπορεί να εμβαθύνει ο νους μας…
Οποιεσδήποτε και να είναι οι απαντήσεις…
Η δεκαετία προβλέπεται….
αξιόλογη 🙂 👍✌

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here