Αρκτική: Τέρμα οι εξορύξεις! Ολική απόσυρση των χρηματοδοτήσεων! Μεγάλη Ακτιβιστική επιτυχία των καταθετών!

118
Χαρμόσυνες καμπάνες για την Αρκτική από τις αρχές του μήνα:
Η Bank of America ήταν η τελευταία τράπεζα των ΗΠΑ που εξακολουθούσε να θέλει να χρηματοδοτεί εξορύξεις στην Αρκτική. Όλες οι άλλες είχαν σχηματίσει δίκτυο κατά αυτών των εξορύξεων κάτω από τις πιέσεις των καταθετών τους που του έστελναν μηνύματα ότι δεν θέλουν τα χρήματά τους να διατίθενται γι αυτό τον σκοπό.  Αυτό έγινε με πρωτοβουλίες των πολιτών κατόπιν συνεννόησης για ακτιβιστικούς λόγους. Πολλοί μάλιστα έκλεισαν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες αυτές και μετέφεραν τα χρήματά τους σε αυτές που δεν δανείζουν για τα πετρέλαια.
Αρκετά δις δολάρια μετατέθηκαν με αυτη την αιτιολόγηση!
Μέχρι που η τελευταία και ισχυρότερη απ όλες τράπεζα, αποφάσισε να συμμορφωθεί:
Τις 30 Νοέμβρη η Bank of Americaανακοίνωσε ότι και αυτή θα σταματήσει τελείως τις χρηματοδοτήσεις. Ανατρέποντας τα σχέδια Τραμπ που στις 18 Αυγούστου 2020 ανακοίνωνε την απόφασή του να υπερπηδήσει το καθεστώς προστασίας Αρκτικων οικοσυστημάτων με ελάχιστα εναπομείναντα είδη, για να γίνουν εκεί εξορύξεις. Ο ακτιβισμός των καταθετών των τραπεζών στις ΗΠΑ πέτυχε την  άμεση και ολική και όχι την σταδιακή αποεπένδυση σε αυτή την λίαν καταστρεπτική προοπτική εξόρυξης.
Φυσικά, δεν μπορεί να σταματήσει άμεσα η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο
Για τις υπόλοιπες μορφές εξορύξεων εξακολουθεί να ισχύει ότι:
1)  η άτακτη κατάρρευση των ορυκτών καυσίμων που άρχισε ένα χρόνο νωρίτερα λόγω covid και θα εξελιχθει σφοδρότατη τα επόμενα χρόνια, γίνεται για καθαρά οικονομικούς λόγους. Και την προκαλούν οι συνεχώς φθηνότερες ΑΠΕ & ηλ.οχ.
Οι αποφάσεις των κρατών για μηδενικό άνθρακα έρχονται συνήθως μετά, κατόπιν εορτής. Έρχονται αφού τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Οι πολιτικοί μιλάνε πάντα για όλα έτσι ώστε να φαίνεται ότι αυτοί τα προκάλεσαν. Αλλά αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ! Αυτοί είναι ειδικοί στο “να κλέβουν την δόξα”.
2) Θα επιβιώσουν μόνο τα φθηνά πετρέλαια, Μόνο τα λεγόμενα “συμβατικά”. Για την Ελλάδα μας μόνο η περίπτωση της Ηπείρου είναι που κινδυνεύει να υλοποιηθεί. Όμως και εκεί ως τώρα “δεν βρίσκουν φλέβα” τρυπώντας και καταστρέφοντας της Ήπειρο εδώ και εκεί. Αυτό επιβεβαιώνει την θεωρία του Γεωλόγου μας Χ. Μηλίγγου, ότι οι Αλβανοί τα έχουν ήδη υπερ-αντλήσει. Διότι τα κοιτάσματα και των 2 χωρών επικοινωνούν και ως γεωλόγος από το 2010 μας το εξηγούσε και προειδοποιούσε ότι μπορεί να συμβεί: Απόσπασμα εκπομπής που μεταδόθηκε στις 11/11 του 2011! Οι Αλβανοί τα αντλούσαν ανέκαθεν…
3) Θα επιβληθεί equilibrium price, τιμή ισορροπίας το πολύ στα 25 δολάρια το βαρέλι. Μπορεί και στα 15.
4) Το φράκινγκ έχει τελειώσει πρώτο απ όλα.  Έχουν ήδη αποτραβηχτεί πολλά δις έως και τρις που προοριζόταν για έρευνες και υποδομή για εξορύξεις. Το φράκινγκ κλείνει με παθητικό. (Robert Kyosaki). Η μέθοδος εξόρυξης αυτή δεν κατάφερε ούτε να αποσβέσει, πριν πάει στο καλό, να εξαφανιστεί για πάντα…
5) Τα βαθιάς θάλασσας είναι τελειωμέναΤ επίσης. Όσες νέες επενδύσεις γίνουν σε βαθιά πετρέλαια θα χρεοκοπήσουν. (Πανεπιστήμιο Στανφορντ. Μετάφραση Δ Φαναριώτης)
Φίλες και φίλοι. Η ιστοσελίδα μας θα είναι σε λίγο έτοιμη.
Με το καλό, με τη νέα χρονιά, που ελπίζω να είναι καλύτερη.
Ευχαριστώ πολύ που μας παρακολουθήσατε ως τώρα με αυτό τον κάπως πρόχειρο τρόπο επικοινωνίας.
Ώρα να βγούμε live…
Τα λέμε…
Δημήτρης 7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here