Ερντογκάν: “Ρουά” σε όλους για τα πετρέλαια!

108
Ο Ερντογκάν: oil update
 
Παίζει σκάκι και στρατέγκο, δοκιμάζοντας όλες τις πιθανές κινήσεις.
Τα κατάφερε μια χαρά να συμπτύξει τα συμφέροντά του μαζί με τις Ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες για τους αγωγούς φ/α του βορά.
Του μένει μόνο να γίνει το ίδιο και με τους αγωγούς και τις εξορύξεις του νότου.
Διότι:
Όπως είχαμε ξαναπεί, η μεταφορά του πετρελαίου και φ/α με αγωγούς γίνεται πάντα ανά ζευγάρια. 2, 4, 6. (Ρωσικών και Αμερικανικών συμφερόντων). Για λόγους ισορροπίας και έκδοσης νομίμων αδειών, μεγάλων επενδύσεων. Επίσης οι εταιρίες των μεν, συμμετέχουν επενδυτικά στους αγωγούς των δε, με μικρό ποσοστό ώστε να εξασφαλίζονται τα κοινά τους συμφέροντα με βάση το κοινό συμφέρον και κέρδος. (για να μην μπαίνουν τρικλοποδιές).
Η τρίτη δύναμη αγωγών (φ/α και πετρελαίου) που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Ερντογκάν, δημιούργησε το μαθηματικό παράδοξο που, αναρωτιόμαστε πως θα εξελιχθεί … Και τελικά:
1) Οι δυνάμεις πάνε και πάλι να ξαναγίνουν δύο, ακολουθώντας τον …”νόμο της φύσης τους”. Και ο Ερντογκάν πάει να συνενωθεί και με τις δύο!. Αυτό συμφέρει τον Ερντογκάν γιατί θα τρώει με δύο μασέλες και δεν θα έχει αντίπαλους αλλά συνεργάτες.
2) Στο βορά τα κατάφερε, στο νότο όμως οι κακές σχέσεις με το Ισραήλ και την Ελλάδα δεν του βγαίνει με κανένα τρόπο πως θα τις παρακάμψει.
 
Οπότε, έκανε όλες αυτές τις στρατηγικές κινήσεις τον τελευταίο καιρό, για να μας κρατάει εκεί προκλητικά και τελικά λέει:
Στοπ οι εξορύξεις μέχρι να επιλυθεί το Κυπριακό. Δηλαδή μέχρι …ποτέ!
Είναι δηλαδή σαν να λέει: Ή θα συνενωθούμε όπως έκανα στο Βορά και θα φάμε όλοι, ή, κανείς!
Εξυπνότατος παίκτης!
Με το Ρώσο έπαιζε απλό στρατέγκο και συνεργάστηκαν εύκολα, ενώ με μας έκανε μια εξυπνότατη κίνηση , τουρ και ρένα και πάει για Ρουα ματ σε λίγο!
Ή, και εμείς, λέει, ή κανένας: ( Έτσι και αλλιώς όπως είπαμε, στις εξορύξεις πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι αντιμαχόμενοι ώστε να μην υπάρχουν σαμποτάζ και όλοι κάτι να κερδίσουν. Αυτό ακριβώς που τον συμφέρει!)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Άρα λοιπόν, οι 3 δυνάμεις πάνε να γίνουν και πάλι δύο. Μια τρίτη δύναμη από μόνη της δεν θα συνέφερε κανέναν να υπάρχει.
Το μαθηματικό παράδοξο που ο Ερντογκάν προκάλεσε, τείνει να αποκατασταθεί.
Προς όφελος του Ερντογκάν χ2.
Τώρα:
Θα καταφέρουν όλοι αυτοί οι λαοί να εργαστούν μαζί για “το κοινό συμφέρον” τους; (Ελλάδα Τουρκία Ισραήλ)
Λέτε για πρώτη φορά στην Ιστορία, τα πετρέλαια να ενώσουν όλους αυτούς τους λαούς του νότου και, να συνενωθούν γι αυτό που ως τώρα έκαναν πόλεμο; Λέτε η διπλωματία του τετραπέρατου “παίκτη” Ερντογκάν να αναγκάσει την συνεργασία όλων με όλους, ειρηνικά;
Κρισιμότατο σημείο.
Κάθε καθυστέρηση πάντως είναι υπέρ μας.
Υπέρ της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων.
Ίδωμεν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here