Κομποστοποίηση: 5η, 6η & 7η μέθοδος!

105

Είχαμε μείνει στην 4η μέθοδο κομποστοποίησης που γίνεται με την Μύγα Στρατιώτη.

Η 5η μέθοδος είναι με τα ειδικά σκουλίκια.
Άλλο τα γνωστά σκουλίκια της κομποστοποίησης και άλλο τα κόκκινα.
Τα σκουλίκια της κομποστοποίησης τρώνε τα παράγωγα των κόκκινων, αλλά εμείς τα θέλουμε να είναι καλύτερα από κόκκινα, γιατί είναι πολύ πιο βαρειά και πιο περιεκτικά σε όλα.
Και κυρίως γεμάτα οφέλιμους μικροοργανισμούς.
Όμως η διαδικασία είναι διαφορετική, και η επιτυχία της πιο δύσκολη (για τους αρχάριους) από την παραδοσιακή μέθοδο (μέθοδος υπ αρ 1).
Είναι η κομποστοποιηση “κατά παραγγελιά” που μας δίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε, αναλόγως με τα υλικά που θα τους ρίξουμε. Μπορούν να κομποστοποιούν τα πάντα γρήγορα, αρκεί να την εφαρμόσουμε σωστά. Οπότε αναλόγως με το τι θρεπτικά στοιχεία θέλουμε να περιέχει το αποτέλεσμα της δίνουμε και τις πρώτες ύλες.
Θα μπορούσε να χωνεύσει σίγουρα και τα ελαιοκομικά απόβλητα, αν ισορροπήσουμε το ph πράγμα που γίνεται εύκολα. Πάντως  για τα ελαιοκομικά, έχουμε προτείνει σαν καλύτερη την “2η μέθοδο” που είναι η αναερόβια χώνευση που παράγει μεθάνιο που το συλλέγουμε για ενέργεια.
Και ο στρατιώτης (4η μέθοδος) θα μπορούσε να επεξεργαστεί  τα ελαιοκομικά, αλλά και οι Ενεργοί Μικροογρανισμοί ΕΜ με λακτιβάκιλο (3η μέθοδος)
Αερόβια ζύμωση των βιο-αποβλήτων που τα υγραίνουμε με μπύρα. Κάποιοι ρίχνουν και αναψυκτικά προφανώς για περισότερα ζάχαρα. Οπότε (εμείς) θα προτείνουμε καλύτερα ζάχαρα ζαχαροκάλαμου και με την μελάσα τους ακόμα καλύτερα.
Σε 15 μέρες είναι έτοιμο αντί για έως και μήνες όπως με την  πρώτη μέθοδο. Και γεμάτο οφέλιμους μικροοργανισμούς
“ρίχνοντας τα πάντα” και μετα ποντικοκτονίας /πλήρους ποντικοελέγχου της ευρύτερης περιοχής.
Κατάλληλο μόνο για προχωρημνένους, μερακλήδες και για ειδικές περιπτώσεις: Για κοινοτική/ιδιωτική κομποστοποιηση σε ανοικτούς χώρους στην ύπαιθρο. (για μεγάλες ποσότητες χωρίς κομποστοποιητή μέσα στους αγρούς)
Κομποστοποιούμε τα πάντα χωρίς να μας πειράζει αν προσεκλούν ποντίκια. Αντιθέτως ΘΕΛΟΥΜΕ να τα προσελκύει… Μόνο έτσι θα τα εμποδίσουμε να αναπαραχθούν άτακτα και όπου αυτα θέλουν, δηλαδή μέσα στα καλλιεργημένα μας.
Με την μέθοδο που ανέπτυξε ο εξυπνότατος αυτός πειραματιστής, κατάφερε να ελέγχει πλήρως τους πληθυσμούς ποιντικιών που έτρωγαν παλιά τις καλλιεργειές του. Αντί να τα απωθεί με διάφορους τροπους και να χαλάει με σκυλιά τις φωλιές που κάνουν εντός του κοιμπόστ, τα προσεκλύει στήνοντάς τους την πιο έξυπνη παγίδα.
Δείτε εδώ λεπτομέρειες (όχι την ώρα που τρώτε)
Φίλες και φίλοι, συντομα στο Βιο7 θα αποκαλύψουμε …τα μυστικά σχέδια μας 😅 για το πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την Κέρκυρα και κάθε άλο μέρος 100% Βιο, δημιουργώντας κατάρρευση στις βιομηχανίες χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και άλλων “συμβατικών”προϊόντων που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here