Μεταλλάχθηκε μόνο του :και τρώει πλαστικά! 2) Ενέργεια: και μεταφορές update 3) Σήμερα στις 6 Ζω Οικολογικά 2 νέα ντοκιμαντέρ

107
Δείτε απόψε στις 6 με 7 Ζω Οικολογικά: 10 χρόνια μετά την πυριαγιά της Πάρνηθας. Το νέο ντοκιμαντέρ του WWF καθώς και το νέο της  Greanpeace γιατί όλοι μαζι μπορούμε…
———————————————-
Πριν 5 μέρες η Καλιφόρνια νομοθέτησε ότι μέχρι το 2024 όλα τα λεωφορεία και οι Νταλίκες θα πρέπει να είναι Ηλεκτρικά.
Πως είπατε; Αυτό είναι στόχοι για το 2050; Α, θα… παράκουσα.
Ναι, για το 2024, καλά διαβάσατε!
Για την ακρίβεια θα πρέπει να είναι ή, ηλεκτρικά, ή fuel cells  υδρογόνου, μηδενικου άνθρακα.
Εμείς βεβαια ξέρουμε ότι τα υδρογόνου όσο και να τα διαφημίζουν  οι ίδιες εταιρίες που υποστηρίζουν τα ορυκτά καύσιμα, δεν πρόκειται να μείνουν στην αγορά για πολύ διότι: Μας εξηγάει ο …αρχηγός,  ο κ Τόνυ Σέμπα το γιατί:
Διότι η τεχνολογία με το υδρογόνο χρειάζεται τεράστια κεφάλαια και υποδομή για να λειτουργήσει. Επίσης το 95% του υδρογόνου σήμερα παράγεται από φυσικό αέριο. Όλα αυτά χρειαζονται υποδομή τρισεκατομμυρίων και στην ουσία όλα αυτά προσομοιάζουν την βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.  Γι αυτούς του λόγους, οι τιμές του δεν θα μπορούν να πέσουν τόσο, όσο συνεχώς πέφτουν οι τιμές των μπαταριών. Και στα μέσα της δεκαετίας το υδρογόνο θα ανήκει στο παρελθόν. (Μην αγοράσετε είναι η συμβουλή).
Μην ξεχνάτε το νέο αξίωμα: Ότι,  βασίζεται σε μεταφορά και αποθήκευση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ είναι τώρα πια σημαντικά  φθηνότερο από ότι βασίζεται σε μεταφορά και αποθήκευση ΥΛΗΣ.
————————————-
Και ενώ η Γαλία κλείνει και τον δεύτερο μεγάλο πυρηνικό σταθμό στα σύνορα με γερμανία, αντι-οικολόγοι ακτιβιστές “επετέθηκαν” στην  Greenpeace η οποία υποστηρίζει το κλείσιμο όλων των πυρηνικών σταθμών, όπως κάθε λογικός άνθρωπος σήμερα:
————————————
Στο μεταξύ, Οι βαθειάς θάλασσας ανεμογενήτριες που λέγαμε, είναι ήδη φθηνότερη επιλογή από τα πυρηνικά και από πολλές άλλες μορφές ενέργειας:
————————————-
Προσοχή ! Τα πλαστικά αποσυντίθενται μόνα τους! Ένα μικρόβιο μεταλλάχθηκε και τα χωνεύει!
Ένα μικρόβιο μεταλλάχθηκε μόνο του και άρχισε να χωνεύει τα πλαστικά. Ειδικά το PET, το αποσυνθέτει σε  ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ψυκτικά αυτοκινήτων τα οποία ως σήμερα “παραγόταν με μη ανανεώσιμο τρόπο”, είπαν οι επινοητές της τεχνολογίας αυτής.
Απομόνωσαν ένα ένζυμό του που κάνει το ίδιο καλά την δουλειά με τον ζωντανό οργανισμό Όμως είπαν ότι θα χρειαστούν μεταλλάξεις  του DNA για να μπορέσει να χωνεύει τα πλααστικά αρχκετά γρήγορα. (Εδώ μας τα χαλάνε τελείως).
15 χρόνια έκαναν να αποσυντεθούν τα πρώτα που μετάλλαξε η φύση από μόνη της και έτσι τώρα, με βάση αυτά που βρήκαν, τα ανακάλυψαν.
Έχω την εντύπωση ότι το πλαστικό έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει επικίνδυνα.
Και δεν ήταν τελικά μόνο η άνοδος της θερμοκρασίας που πίστευα ότι τα έκανε να μυρίζουν…
Φοβάμαι ότι μια νέα μορφή ρύπανσης μπαίνει στην ζωή μας…
Και ας χαίρεται για την ανακάλυψη ο φίλος μας και οι επιστήμονες που αναφέρει  στο παραπάνω βίντεο.
Τα λέμε…
Δημήτρης Φαναρώτης
7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here