Πάει ο Βασιλιάςτου Φράκινγ: Σμπάρο με 9 δις φέσι! 2) Στην Πτολεμαΐδα θα καίγονται τα σκουπίδια της Κέρκυρας!

121
Με 9 δις φέσι, αποχαιρέτησε τον γαλαζοπράσινο πλανήτη, ο μαγαλύτερος κροίσος του φράκινγκ:  Chesapeake Energy, fracking pioneer, files for bankruptcy owing $9bn
Αφού ήδη πέταξαν τρις για τις έρευνες με σκοπό να μειώσουν την τιμή εξόρυξης του ακριβού Φρακινγ…

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η πρόβλεψη για  πλήρη κατάρρευση και όχι απλώς κρίση κέρδους για το Φράκινγ, την πλέον ανθυγιεινή και ρυπογόνα μέθοδο εξόρυξης πετρελαίου που καταστρέφει το έδαφος και  προκαλεί μελλοντικούς σεισμούς.

Η μέθοδος του φράκινγ ήταν αυτή που θα έδινε “απεριόριστες” δυνατότητες εξόρυξης πετρελαίου, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, από ότι αρχικά υπολογιζόταν, όταν είχαμε τα αποθέματα από τα “συμβατικά” πετρέλαια.
Επιτέλους! Αυτό σηματοδοτεί νέα εποχή που θα την χαρακτηρίζει σταθερότητα στην χαμηλή τιμή του πετρελαίου, προς όφελος του απλού πολίτη.
Η μέγιστη ζήτηση και κατανάλωση πετρελαίου (Peak Oil) σημειώθηκε τον Γενάρη του 2020. Αναρωτηθήκατε γιατί οι τιμές του πετρελαίου, παρότι η κατανάλωση συνεχώς αυξανόταν, “έπρεπε να είναι υψηλές για το καλό της οικονομίας”;
 Ο λόγος που το πετρέλαιο “έπρεπε” να είναι  τόσο ακριβό, ήταν για να μπορεί να έχει κέρδος η εξόρυξη με Φράκινγκ καθώς και άλλες μεθόδους, όπως της βαθειάς θάλασσας που ήταν ΑΚΡΙΒΑ για να εξορυχθούν! Με αυτλη την πουπόθεση αποφάσισαν να αντλήσουν και αυτά της Ελλάδας.
Η ακριβή τιμή του πετρελαίου δεν ακολουθούσε τους κανόνες της αγοράς, που, όσο μεγαλώνει μια παραγωγή, τόσο πέφτουν τα κόστη, άρα και η τιμή. Γινόταν με διαδοχικές αποφάσεις του ΟΠΕΚ, με στόχο να διατηρήσουν οικονομικά βιώσιμες τις “νέές” (για τότε) μεθόδους εξόρυξης.
Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να κρατήσουν την οικονομία “ψηλά” για πολλές περισσότερες γενεές,  από ότι αρχικά προβλεπόταν βάσει των αποθεμάτων του “συμβατικού πετρελαίου” που “θα τελείωναν τελείως σε 40 χρόνια” (δηλαδή σε 80, όπως έλεγαν, όταν ήμουν 16 χρονών).
Για την αισχρή κεδροσκοπία των πετρελαιάδων και των εξ αυτών εξαρτώμενων κυβερνήσεων και οικονομιών  πληρώναμε τον μαύρο ρύπο ως κούκο για αηδόνι όλα αυτα τα χρόνια!
Ο θείος Κόβιτ όμως, ο 19ος, με αυτό το περίεργο σχήμα του …Από μηχανής Θεού, (για τον οποίο φυσικά, κανείς δεν προσευχήθηκε να έρθει) πάτησε πόδι και τους τα χαλασε….
Ειναι 2 διαφορετικές κρίσεις που συνυπάρχουν, μας επηρεάζουν και θα μας επηρεάσουν οικονομικά ταυτοχρονα: Η Οικονομική του μη επιχειρείν και η πετρελαϊκή κρίση.
Η πανδημία μείωσε κατά 30% τη ζήτηση.
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα το 2021 προβλέπεται ότι θα μειώσουν ακόμα 30% τη ζήτηση.
Σαν αποτέλεσμα της πετρελαϊκής  κρίσης, τα πρώτα πετρέλαια στα οποία έγινε ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ ήταν τα πιο ακριβά. Πρώτο απ όλα το φράκινγ. Δεν ήταν απλά υποτίμηση και απώλεια κερδών, το τονίζουν και χρηματηστηριακοί σύμβουλοι. Έγινε αποεπένδυση!
Με τη σειρά τους, ως επίσης από τα πλέον ακριβά θα ακολουθήσουν τα βαθειάς θάλασσας πράγμα που κάνει ολοένα και πιο ασύμφορες όλες τις εξορύξεις της Ελλάδας και Κύπρου, πλην αυτών της Ηπείρου.
—————————————-
Πολύ ορθώς οι Πράσινοι, το  νέο ενωτικό κόμμα που δημιουργήθηκε διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του lockdown εστίασαν την καμπάνια τους ενάντια στα πετρέλεια της Ηπείρου που πραγματικά κινδυνεύει.
—————————————-
Βόμβα είδηση για την Κέρκυρα: “Ενεργειακή Εγνατία”: Στην Πτολεμαΐδα 5 θα καίνε τα σκουπίδια της Κέρκυρας! Αποκαλύψεις για ΣΥΜΦΩΝΙΑ εντός ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας ώστε το καμίνι της Πτολεμαΐδας 5 που θα μετατραπεί, να καίει τα σκουπίδια της Κέρκυρας Αποκαλύπτει: Μιχ. Τρεμόπουλος Νομαρχιακός Σύμβουλος και τέως Ευρωβουλευτής. (Βίντεο 1 λεπτό και 20 sec).
Ερώτηση προς όσους φίλους αγωνίστηκαν για να πάνε τα σκουπίδια της Κέρκυρας στην Κοζάνη.
1) Γιατί δεν φροντίσατε από πριν να μπει όρος ότι δεν θα πάνε για καύση.
2) Τώρα που γνωρίζετε για την (μυστική για εμάς) συμφωνία, τι θα κάνετε για να το ανατρέψετε και να διασφαλίσετε ότι τα σκουπίδια μας ΔΕΝ θα καίγονται στην Πτολεμαϊδα 5;
Δημήτρης Φαναριώτης
7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here