Η/Ο “Απτέρα”: Φορτίζει 40 μίλια /24h με τον ήλιο: Το όχημα του μέλλοντος; -Ενέργεια: Από το 2020 στο 2030 & -AI update 2020

149
‘Ενα αυτόνομο, αυτοφορτιζόμενο …Τρίκυκλο Διαστημόπλοιο, χωρίς φτερά! Το όχημα του μέλλοντος;
Το ηλεκτρικό αυτό υπερ-ελαφρύ concept είναι το πρώτο που “NIKAEI” τελικά την Τέσλα και μάλιστα σε όλα!
Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και προχωρημένη τεχνολογία η/ο, αλλά με την πιο μινιμαλιστική τελειοποίηση.
Πολύ πιο μινιμαλιστική από αυτήν της Τέσλα και αυτό κάνει την μεγάλη διαφορά!
Δεν είναι ούτε μικρό, ούτε αργό όσο δείχνει. Είναι διθέσιο αλλά με πιο μεγάλο χώρο αποσκευών από το Τέσλα Μόντελ 3.
Έχει μεγάλη τελική και πιάνει τα 60 μίλια σε 3.5”. Αλλά το ρύθμισαν ηλεκτρονικά μην επιτρέποντάς του να αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 100 μίλια την ώρα, γιατί μετά τα 110 μίλια/h αρχίζει να απογειώνεται!
4 φορές ελαφρύτερο από τα άλλα η/ο της κλάσης του. Το αεροδυναμικό του σχήμα μειώνει την αντίσταση του αέρα και  το κάνει ακόμα ελαφρύτερο όταν τρέχει, ώστε να έχουν ελάχιστες τριβές οι ρόδες. Έτσι, ο κινητήρας του πιάνει ως 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση από τα άλλα η/ο και 2,5 φορές μεγαλύτερη από το μοντέλο 3 της Τέσλα που ήταν ως τώρα το αποδοτικότερο.
-Τα ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά που έχει πάνω του του δίνουν ρεύμα αρκετό για 40 μίλια κάθε 24ωρο.  Φορτίζει και με fast charge αν θέλετε να πάτε μεγάλο ταξίδι με την μία.
Η Τέσλα δεν κατάφερε να δώσει πάνω από 10 με 15 μίλια την ημέρα στα δικά της “βαριά” μοντέλα και έτσι απέρριψε την ιδέα φόρτισης με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στα δικά της η/ο, ως μη συμφέρουσα και μη αποδοτική.
Στο Απτέρα συμφέρει. Δωρεάν τα χιλιόμετρα για τον μέσο καταναλωτή εφ όρου ζωής με μόλις 26.000 αρχική τιμή στα 250 μίλια μπαταρία!  Μπορείτε να κάνετε κράτηση με 100Ε.
Η αρχική τιμή είναι 8.000 φθηνότερο από το αντίστοιχο Μοντέλο 3 της Τέσλα. (Όταν η τιμή ενός αυτοκινήτου πέφτει 5000, διπλασιάζονται οι πωλήσεις του…) Μπορείτε να διαλέξετε με μπαταρία από 250 έως 1000 μίλια με μια φόρτιση και αναλόγως αυξάνεται το κόστος.
Ζούμε στην πιο συναρπαστική εποχή της ως τώρα εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη Γη. (Πίτερ Διαμαντής).
———————————————
2)
Ενέργεια: Από το 2020 στο 2030
Τόνυ Σέμπα 2020: (του οποίου επιβεβαιώνονται σήμερα οι προβλέψεις του από το 2010 με ακρίβεια πάνω στον μήνα))
Η συμφωνία του Παρισιού ήταν πάρα πολύ …”συντηρητική”. Οι στόχοι που έθεσε για πλήρη από ανθρακοποίηση το 2050, έχει ήδη εξασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν από το 2030 εξ αιτίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της εκθετικής εξέλιξης της επιστήμης και των νέων δυνατοτήτων που δίνει η σύγκλιση νέων τεχνολογιών.
Συγκεκριμένα:
Το 2030 το 95% των χιλιομέτρων θα γίνονται ηλεκτρικά και αυτόνομα.
Κόστος μεταφοράς ανά χιλιόμετρο  το 2030 θα είναι  10 φορές φθηνότερο από το 2020.
Το 2030 το κόστος της ενέργειας θα είναι επίσης 10 φορές φθηνότερο από ότι σήμερα (2020).
Και θα παράγεται όλο, 70% από φ.β και το 30% από Αιολικά και μπαταρίες για αποθήκευση.
Και σχετικά πολύ λίγο από άλλες μορφές ΑΠΕ και αποθήκευσης.
Προσέξτε:  Τα παραπάνω υπολογίζεται ότι θα ισχύσουν έχοντας λάβει υπόψη τον τετραπλασιασμό της ανάγκης για ενέργεια που θα υπάρχει το 2030 από ότι είναι σήμερα:
Το 2030 η ποσότητα ενέργειας που θα χρειάζεται να παράγουμε (με ΑΠΕ) θα είναι τετραπλάσια από ότι χρειαζόμαστε να παράγουμε σήμερα (με ορυκτά καύσιμα)!
Διότι:
Από το 2020 ως το 2030 η κατανάλωση του οικιακού/επαγγελματικού ηλεκτρικού ρεύματος θα διπλασιαστεί
Από το 2020 ως το 2030 οι μετακινήσεις (τα χιλιόμετρα που κάνουμε) θα διπλασιαστούν.
Και επειδή το 100% των η/ο θα πρέπει να φορτίζουν με ΑΠΕ, θα πρέπει να παράγουμε συνολικά 4 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι θα παράγουμε σήμερα.
Και θα είναι 10 φορές φθηνότερη από σήμερα διότι θα την παράγουμε με ΑΠΕ.
Ζούμε στην πιο συναρπαστική εποχή της ως τώρα εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη Γη. (Πίτερ Διαμαντής).
——————————————
3) Τεχνητή Νοημοσύνη update Δεκέμβρης 2020:
Breaking news:
Η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι έτοιμη σε 2,5 εως το πολύ 8 χρόνια από τώρα, αντί για 30 όπως υπολόγιζαν πριν 2 χρόνια! Συγκεκριμένα:
 Η ταχύτητα με την οποία αυξάανεται η υπολογιστική ισχύς των αλγορίθμων της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει ξεπεράσει υπερ-εκθετικά την ταχύτητα του νόμου του Μουρ, από όπου ξεκίνησε, (διπλασιασμός ισχύος κάθε 18 μήνες) και έχει φθάσει σήμερα να διπλασιάζεται κάθε 2 μήνες!!!
Η ξέφρενη επιτάχυνση αυτή πιστεύεται ότι οφείλεται κατά πολύ και στο cloud  χώρο τον οποίο δημιούργησε η hanson robotics  όπου όλα τα αντίγραφα ΑΙ ανθρωποειδή έχουν αποκλειστική πρόσβαση και ανταλλάσσουν τις πληροφορίες και τις εμπειρίες τους. ‘Ο,τι μαθαίνει το ένα ρομπότ, αυτομάτως το μαθαίνουν και τα άλλα.
Γενική Τεχνίτη Νοημοσύνη είναι όταν: Όλες οι επί μέρους εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ενσωματωθούν σε ένα προϊόν το οποίο θα μπορεί να παρομοιάζει πλήρως την λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου και θα μπορεί να κάνει καλύτερα από εμάς όλες τις λειτουργίες (που ήδη κάνει καλύτερα, ως επί μέρους ΑΙ)…
Παράδειγμα της αξίας της σημερινής επι μέρους ΑΙ:  Ο καλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου είναι στο Χονκ Κογκ:
Τον δδιακρίνει η μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια και στις επισκευές – επιδιορθώσεις μεταξύ των δρομολογίων. Έχει την μέγιστη χρονική ακρίβεια από όλα τα μετρό του κόσμου και αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη τους…
Ζούμε στην πιο συναρπαστική εποχή της ως τώρα εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη Γη. (Πίτερ Διαμαντής).

————————–

Breaking news

Η Hundai εκτός από την KUKA αγόρασε και την Boston Dynamics

Σύγκλιση 3 μεγιστάνων στον χώρο των ρομπότ! Γερμανοί με Ιάπωνες και Αμερικανούς.
Κορυφές στην ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη. Πίσω τους κρύβονται πολλά και διάφορα συμφέροντα.
“Καλά” και “κακά”.
Όπως ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος…
Καλός και κακός μαζί…
Δημήτρης Φαναριώτης
7βιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here