100 εκατομμύρια για αφαίρεση CO2: Το μεγαλύτερο έπαθλο στην Ιστορία! Έναρξη 4ετούς διαγωνισμού: 22-4-2021…

300

Σε τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει δωρεά, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ειδικά τώρα που αυτός είναι ο Έλον Μάσκ;

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έπαθλο που δόθηκε ποτέ για κάτι.

Πέντε φορές μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον Carbon XPRIZE | XPRIZE Foundation της XPRIZE που θα επιβραβεύσει με 20 εκατομμύρια τις καλύτερες από τις 10 φιναλίστ μεθόδους  που μετατρέπουν το CO2  σε κάτι χρήσιμο.
Ο νέος διαγωνισμός, έχει στόχο την αφαίρεση CO2 από την ατμόσφαιρα σε μεγάλη κλίμακα, και για μεγάλο βάθος χρόνου, (πάνω από 100 χρόνια). Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ημέρα της Γης 22-4-2021.

Οι 15 καλύτερες ομάδες θα βραβευτούν αρχικά, με ένα εκατομμύριο η καθεμία και θα διαγωνιστούν για τον τελικό. Θα δοθούν και 25 υποτροφίες των 200.000 σε σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν.

Εκπομπές μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, με 100% ΑΠΕ και 100% Η/Ο δεν αρκεί, Πρέπει να πάμε και σε αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα. Χρειάζονται μέθοδοι αφαίρεσης άνθρακα σε κλίμακα γίγα-τόνων:
Carbon Removal At Gigaton Scale | XPRIZE Foundation

«οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε έως και 6 gigatons CO2 ετησίως έως το 2030 και 10 gigatons ετησίως έως το 2050 για να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Προκειμένου η ανθρωπότητα να επιτύχει τον στόχο των Συμφωνιών του Παρισιού να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης σε όχι περισσότερο από 1,5 (βαθμούς Κελσίου) των προ-βιομηχανικών επιπέδων, ή ακόμη και σε 2 (βαθμούς) (C), χρειαζόμαστε τολμηρή, ριζοσπαστική τεχνολογική καινοτομία έτσι ώστε, όχι μόνο να περιορίσουμε τις εκπομπές CO2, αλλά στην για την ακρίβεια να αφαιρέσουμε το CO2 που υπάρχει ήδη στον αέρα και τους ωκεανούς. Εάν η ανθρωπότητα συνεχίσει να λειτουργεί ως συνήθως, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία θα μπορούσε να αυξηθεί 6 (βαθμούς) (C) έως το έτος 2100. “

“Ο τετραετής αυτός παγκόσμιος διαγωνισμός προσκαλεί πρωτοπόρους ιδεών και ομάδες από οπουδήποτε στον πλανήτη να δημιουργήσουν και να επιδείξουν λύσεις που μπορούν να τραβήξουν διοξείδιο του άνθρακα απευθείας από την ατμόσφαιρα ή τους ωκεανούς που να μπορούν τελικά να εφαρμοστούν κλιμακωτά μαζικά σε επίπεδα γιγατόνων, απομονώνοντας μόνιμα  το CO2 με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. ‎ ‎Οι λύσεις θα αξιολογούνται επιστημονικά σε πολλαπλά κριτήρια όπως: ποσότητα CO2 που αφαιρέθηκε, ανάλυση κύκλου ζωής της διαδικασίας απομάκρυνσης, ενεργειακή απόδοση, αποτύπωμα γης και δυνατότητες δέσμευσης.‎”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here