Μίμηση ΑΓΡΙΑΣ βόσκησης από κοπάδια ΗΜΕΡΩΝ στα ερημοποιημένα εδάφη! Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ της ερημοποίησης, ΚΥΡΙΑΣ ΑΙΤΙΑΣ, της κλιματικής αλλαγής

69
Αν δεν επαναφέρουμε την άγρια ζωή στα ερημοποιημένα εδάφη, η κλιματική αλλαγή δεν αντιμετωπίζεται, ακόμα και αν διαχειριστούμε τα κτηνοτροφικά απόβλητα στο 100%!
Το βιβλίο του, (40 χρόνια πείρας ερευνών και μελετών), 20 πανεπιστήμια ούτε το άνοιξαν να το διαβάσουν, πριν 10 χρόνια που τους το έδωσε.
Σήμερα, 20 πανεπιστήμια τον μελετούν προσεκτικά.
Το 2013, η πρώτη εμφάνισή του στο TED, καταχειροκροτήθηκε και πλησιάζει σήμερα τα 4 εκατομμύρια εμφανίσεις και έχει υπότιτλους με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες. Αυτή η ομιλία στάθηκε αφετηρία για όσα ακολούθησαν:
Το είχα ξαναστείλει και σε παλιότερο μήνυμα. Τελείως συμπωματικά το είχα βρει τότε, χωρίς να αναζητάω κάτι γύρω από την θεματολογία μας. Παρακαλώ δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους, αν δεν το είδατε ακόμα.
Και αυτό είναι το περσινό τους ντοκιμαντέρ που δείχνει όλες τις επιτυχείς παρεμβάσεις αναζωογόνησης εδαφών που έγιναν από το 2013 ως σήμερα (2018), αλλά μόνο στα Αγγλικά:
Τι ανακάλυψαν:
Η μείωση της άγριας ζωής γενικά και το φαινόμενο της ερημοποίησης, μειώνουν ολοένα τη δυνατότητα επαναπορρόφησης του co2 από τη Γη. Και η αιτία γι αυτό, δεν είναι η απώλεια της χλωρίδας (όσο και να κόβουμε και να καίμε εμείς), αλλά η απώλεια της πανίδας και δη της άγριας!
Αυτή την ανατρεπτική διαπίστωση έκαναν οι σημερινοί οπαδοί της “Ολιστικής Διαχείρισης χορτο-βισκο-τόπων ” Holistic management of grasslands”. Τα τελευταία 2 χρόνια απέδειξαν στην πράξη ότι έχουν δίκιιο 100% και ότι η “φυτοφαγική” αντιμετώπιση δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα.
συγκεκριμένα: βάζουν κοπάδια ήμερων, ή, ημιάγριων ζώων με τα οποία:
Μιμούνται τον τρόπο που κινούνται τα άγρια ζώα που είναι αυτός που από μόνος του αποφεύγει την υπερβόσκηση. Στη φύση τα ζώα κινούνται σε συμπαγή κοπάδια. Κινούνται και τρώνε εν εκκινήσει, διότι έχουν φόβο για τυχόν επιθέσεις σαρκοφάγων. Γι αυτό και δεν απλώνονται να βοσκήσουν παντού όπως γίνεται σε ένα ράντσο με τα ζώα ελεύθερα. Αν δεν υπάρχει ο φόβος του θηρευτή, τότε επιλέγουν αυτά που τους αρέσουν περισσότερο και αφήνουν τα άλλα. Έτσι κάποια υπερβοσκούνται και κάποια υποβοσκούνται.
Μιμούμενοι την κίνηση των αγρίων, λοιπόν, οι κάτοικοι οδηγούν τα ζώα με τέτοιο τρόπο που η βόσκηση να γίνεται σωστά. Με τις αγελάδες επίσης έχει την ίδια επιτυχία αυτή η αναγέννηση.
Αντί για τα άγρια ζώα, μπορούμε να μιμηθούμε τη φύση με τα ήμερα! Αυτή είναι η πρόταση που μπορεί να σώσει τον πλανήτη και συνάμα την οικονομία των ευάλωτων (λόγω ερημοποίησης) κρατών που όλο και πληθαίνουν.
Μεγάλο παράδειγμα επιτυχίας τους:
Πριν έρθει η λευκή φυλή στην Αμερική, στην Καλιφόρνια υπήρχαν 40 με 70 εκατομμύρια Βύσωνες.
Οι λευκοί τα εξολόθρευσαν για να αφήσουν τους ινδιάνους χωρίς την πρώτη πηγή ζωής, που ήταν γι αυτούς οι Βύσωνες.
Έμειναν κάτω από 100 άτομα. Η Γη σιγά σιγά ερημοποιήθηκε.
Άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι έφταιγε η εξαφάνιση του Βύσωνα για την αποσύνθεση της Γης.
Με την βοήθεια του ινστιτούτου https://www.savory.global/our-mission/
About Us Our Mission Our mission is the large-scale regeneration of the world’s grasslands through Holistic Management to address the global issues of desertification, climate change, and food and water insecurity. Local Changes, Global Impact We are on the brink of affecti
www.savory.global
που υποστηρίζει την “ολιστική διαχείριση”, εφάρμοσαν σταδιακή επαναφορά ζώων με “ήμερους” κατά μια έννοια Βισώνων που είναι σε άγρια μορφή, αλλά ανήκουν σήμερα σε κατοίκους της γύρω περιοχής και τους βοήθησαν να τα αναπτύξουν σε κοπάδια.
Σήμερα στο ένα ράντσο και μόνο έφθασαν τις 400.000.
Οι αγρότες είναι τρις ευχαριστημένοι. Η Γη έχει ξαναγεννηθεί, δέντρα ψηλά φύτρωσαν και κάθε χρόνο μεγαλώνουν περισσότερο. Πουλάνε το (στην ουσία άγριο) κρέας ως πιστοποιημένο βιολογικό και με ακόμα ειδική σήμανση “ολιστικής Γεωργίας” που σημαίνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ανανέωσαν και αναζωογόνησαν το βοσκότοπο ταυτόχρονα . Ο κόσμος στηρίζει και αγοράζει το κρέας που ξέρει ότι με αυτό συμβάλει στην αναγέννηση.
Στόχος τους είναι να επιτύχουν να επιδράσουν στην διαχείριση 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ στρεμμάτων μέχρι το 2025.
Το παρόν αποτελεί συμπληρωματική ενημέρωση για το
υπ αρ 10) εκ των 22 μεθόδων αφαίρεσης κτηνοτροφικών ΑΘ.
Έχω λάβει και κάποια συμπληρωματικά σχόλια και προσθήκες από φίλους που θα να συγκεντρώσω όλα μαζί, ως “επικεφαλίδες” για να τα επεξεργαστούμε αργότερα. Επιβεβαιώνουν κάποιοι φίλοι την άποψη για το λανθασμένη εντύπωση υψηλού αποτυπώματος και θα προσπαθήσουμε να το τεκμηριώσουμε ώστε να καταρρίψουμε την υπάρχουσα δημόσια άποψη/εικόνα.
Για το υπ αρ 3) μέθοδο, προβιοτικά, ο φίλος ο Άγγελος από την NaturAM προσθέτει ότι η χρήση ΕΜ ενεργών μικροοργανισμών είναι γνωστό ότι μείωνει κατά 50 με 70% το μεθάνιο.
Επομένως σε περιπτώσεις που θέλουμε μόνο Κομποστοποίηση και όχι παραγωγή βιοαερίου είναι ιδανικοί. Στην ουσία, το μεθάνιο που άλλος μιοροοργανισμός παράγει, το μετατρέπουν σε co2 όπως γίνεται στο στομάχι μας όταν η χώνευση είναι καλή. (υγιής)
(Αν δεν είναι υγιής η χώνευση είτε η δική μας είτε των ζώων, παράγεται επι πλέον μεθάνιο.)
Δηλαδή αν κάποιος δεν θέλει να πάρει το βιοαέριο, χρησιμοποιεί ΕΜ, μειώνει απλά το αποτύπωμά του και κοιμάται το ίδιο ήσυχος… 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here