Επείγον: 4.500 ειδικοί Α.Ι. ζητούν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της ως ΟΜΚ. & 21 Νομπελίστες κ.α. επιστήμονες και παγκ. οργανισμοί

121
Παρακαλώ, πριν βιαστούν να συμπεράνουν κάποιοι όπως έγινε στο φ/β, το παρόν αφορά εμπεριστατωμένη αναφορά στην δυνατότητα προγραμματισμού μηχανής που λειτουργεί πλήρως αυτόνομα, από άνθρωπο, με σκοπό την κακόβουλη χρήση της. Και δεν αφορά σενάρια τύπου “τα ρομπότ που θα ξεσηκωθούν από μόνα τους κλπ”… (βλ παρακάτω).
21 Νομπελίστες, 28 χώρες, 4.500 εξπέρ Τεχνητής Νοημοσύνης, Ο γ.γ. Ηνωμένων Εθνών, Η Ε.Ε., Εκπρόσωποι γραφείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω από 110 ΜΚΟ και μέχρι στιγμής, το 61% των πολιτών:
Ζητούν την ποινικοποίηση της παραγωγής και χρήσης των “πλήρως αυτόνομων όπλων”, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας “Τεχνητής Νοημοσύνης, Α.Ι.”, τα έχει ήδη ανάγει σε (ικανά) “όπλα μαζικής καταστροφής” (ΟΜΚ) αλλά και κάτι περισσότερο…
υπογράφεται από όλους τους παραπάνω.
Επειδή, σύφωνα με τον Έλον Μάσκ που την συνυπέγραψε μαζί με πολλούς έγκυρους επιστήμονες όπως Στηβ Χωκινς, Νόαμ Τσόσκι, Στιούαρτ Ράσσελ,
“είναι ήδη αργά”, It’s already too late | Elon Musk on AI
θέλουμε να παρακαλέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και αλλά και τους φίλους να ενεργήσουν έτσι ώστε να συμμετάσχει και η Ελλάδα στην καμπάνια.
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι
-Δεν μπορούμε να περιμένουμε να υπάρξουν πρώτα σημαντικές απώλειες ζωών, ή δημόσιας υγείας, όπως έγινε με άλλες περιπτώσεις (ΟΜΚ). Για να γίνει μια νομοθεσία και να χαρακτηριστεί κάτι ως ΟΜΚ, έπρεπε πρώτα να διαγνωστούν “πρωτόγνωρου μεγέθους τραγικά γεγονότα”, όπως έγινε με τα πυρηνικά, χημικά και βιολογικά. Τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα, νομοθετήθηκαν ΜΕΤΑ, την ολέθρια χρήση τους για πρώτη φορά.
Η κλίμακα στην οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πλήρως αυτόνομα όπλα, είναι επίσης μεγαλύτερη, θεωρητικά απεριόριστη. Τα ρομπότ θα κατασκευάζουν ρομπότ εύκολα. Αρκεί να έχουν αρκετές πρώτες ύλες και ενέργεια.
Κάτι πρέπει να γίνει πριν είναι αργά…
Λέμε ναι στα αυτόνομα οχήματα. Πως, όμως, θα είναι ο κόσμος, αν ένας χάκερ μπορεί στο εγγύς μέλλον να τα χρησιμοποιήσει για τρομοκρατικές επιθέσεις, τόσο εύκολα, όσο χειριζόμαστε εμείς το κινητό μας;
Ζητούμενο επίσης είναι,
Η ανάπτυξη λογισμικών Τεχνητής Νοημοσύνης, να γίνεται μόνο με ανοικτό κώδικα. Όλα ανοικτά και ελεύθερα. Όπως, η αυτόνομη οδήγηση της Τέσλα, της οποίας ο CEO υπογράφει το παραπάνω. Για τους παραπάνω ιδεολογικούς λόγους, χρησιμοποιεί εξ αρχής ανοικτό κώδικα “auto-pilot”. Είναι μάλιστα πιο ασφαλής και τεχνολογικά προηγμένη, από όλες τις άλλες, η αυτόνομη οδήγησή τους, με ανοικτού κώδικα λογισμικό.

Εμπεριστατωμένη απάντηση στα ερωτήματά σας, με αναφορά σε όλα τα ως τώρα δεδομένα γύρω από τους κινδύνους, δίνει το παρακάτω πρόσφατο ντοκιμαντέρ των Τάιμς της Νέας Υόρκης. Σε αυτό επίσης, η (Jody Williams, Νόμπελ Ειρήνης to 1997 ) από τους πρωτεργάτες του εν λογω κινήματος, εξηγεί λεπτομερώς όλη την καμπάνια τους, από την αρχή και που ακριβώς βρίσκεται σήμερα:

The New York Times
A tank that drives itself. A drone that picks its own targets. A machine gun with facial recognition software. Sounds like science fiction? A.I. fueled weapons are already here.
Ένα Τανκ που οδηγάει μόνο του. Ένα drone που βρίσκει μόνο τους στόχους του. Ένα πολυβόλο με αναγνώριση προσώπου. Μοιάζει επιστημονική φαντασία; Τα όπλα τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εδώ.
Δείτε και την απορία της Νομπελίστριας ακτιβίστριας, όταν στην συνεδρίαση κρατών των Ηνωμένων Εθνών, στο 12:30 ΔΕΝ αποδέχθηκαν την πρόταση του κινήματος. Αξίζει να δείτε προσεκτικά όλο το βίντεο!
Η χώρα μας, μέχρι στιγμής φρόντισε να δημιουργήσει το σύστημα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”. Μετά, μετονομάστηκε σε Ελάχιστο Εισόδημα, σε προσομοίωση του προγραμματιζόμενου “Παγκόσμιου Ελάχιστου Εισοδήματος. Αυτό το προετοιμάζουν για να αντικαταστήσει το εισόδημα των 2/3 των πολιτών, όταν η προσφορά εργασίας μας θα αντικατασταθεί από τα αυτόνομα εργαλεία κάθε λογής.
Όμως, δεν φρόντισε να καλύψει τους πολίτες σε άλλους τομείς, όπως το να εξασφαλίσει κυρίως την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ισορροπίας από οτιδήποτε καινούργιο και άγνωστο.
Το μόνον που έκανε ως τώρα η πολιτεία και μάλιστα το έκανε πολύ πιο συνειδητά από ότι νομίζαμε, είναι να εξασφαλίσει την (ελάχιστη) οικονομική “άνεση” του πολίτη ώστε να μπορεί να …ξοδεύει για να ζήσει και να κρατάει έτσι το καπιταλιστικό σύστημα υγειές. Θα μας δίνει όσα ακριβώς χρειάζεται να αυτοκαταναλώνει το σύστημα, για να “τζιράρει” το χρήμα και να μείνει υγιής η οικονομία.
Το ίδιο το κράτος κινδυνεύει όμως, όταν οι εταιρίες με την χρήση νέων τεχνολογιών καταστούν ισχυρότατες, αντικαθιστώντας ακόμα και το κράτος και τον κρατικό μηχανισμό σε μεγαλύτερο βαθμό από ποτέ. Οι λίγες ιδιωτικές εταιρίες κολοσσοί της ψηφιακής εποχής, αναμένεται να κατακτήσουν οικονομικά τον κόσμο. Και καθώς η εποχή του πετρελαίου τελειώνει τα νέα “μεγάλα αφεντικά” των κυβερνήσεων” οι… “αλγοριθμάδες” θα τους επιβληθούν, όμως σε πολύ πιο ισχυρότερη κλίμακα από τους παλιούς δυνατούς, τους “πετρελαιάδες”….
Τα ρομπότ δεν πρόκειται ποτέ να “ξεσηκωθούν από μόνα τους”.
Αυτό είναι επιστημονική φαντασία…
Μπορεί να κάνουν μαθηματικές πράξεις και δουλειές γρηγορότερα και καλύτερα από μας, αλλά δεν θα αποκτήσουν ποτέ συνείδηση .
Μίμηση του σαν να έχουν συνείδηση υπάρχουν ήδη, ναι. Όπως Πχ η Σοφία.
Που είναι μια καλή παρέα σε πολλούς μοναχικούς αλλά και για εκπαιδευτικούς και άλλους σκοπούς.
Αλλά μέχρι εκεί.
Ο κακόβουλος προγραμματισμός των πλήρως αυτόνομων εργαλείων από τον άνθρωπο, είναι ο μεγάλος ορατός κίνδυνος!
Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να προσχωρήσει η Ελλάδα στην καμπάνια για σύναψη και εφαρμογή συνθήκης προστασίας
Πλήρης έλεγχος σε Τεχνητή νοημοσύνη (ανοικτού κώδικα) και απαγόρευση κατασκευής όπλων πλήρους αυτονομίας. Νομοθέτηση για έλεγχο όλων των νέων τεχνολογιών, εν τω γενάσθαι.
Ένας βασικός κοινωνικός στόχος για την δεκαετία που ξεκινάει…
Καλή Δεκαετία! 🤓😵😳

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here