Πόλεμος τιμών πετρελαίου: Μεγαλύτερη ζημιά από την Πανδημία. Το Τραφικ Τζαμ των πετρελαιοφόρων σε πραγματικό χρόνο.

121
Κυριολεκτικά, ξεπουλιώνται οι μετοχές των εταιριών ορυκτών κασίμων όσο όσο, από την πρώτη μέρα.
Η οικονομία και τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχουν ήδη υποστεί απώλειες μεγαλύτερες από τι είχαν κερδιθεί από την εκλογή του Τράμπ ως σήμερα, που ο Τραμπ είχε ανεβάσει τα κέρδη της χώρας, λόγω της καταχρηστικής πολιτικης του, που παρέκαμψε τις συμφωνίες για το κλίμα με σκοπό να οφελησει την εξαρτώμενη από τα ορυκτά καύσιμα οικονομία των ΗΠΑ.
Για την ακριβεια χάθηκαν 11.5 Τρισεκατομμύρια δολάρια, όσα ακριβώς είχαν κερδηθεί από το 2006 ως τις 19 Φευρουαρίου 2020 που ήταν η τελευταία μέρα ανόδου για την οικονομια των ΗΠΑ.
Όλο αυτό το κέρδος της θητείας Τραμπ, έχει σήμερα “αρνητικοποιηθεί”.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Ντέϊβιτ Ρόσενμπεργκ που ειχε προβλέψει την κρίση του 2008:
Συγκεκριμένα:
Η Σαουδική Αραβία, όχι μόνο μείωσε τις τιμές, αλλά αύξησε (αντι να μειώσει) στις αρχές τις εβδομάδας την παραγωγή δημιουργώντας τεχνητή υπερ προσφορά πράγμα που έριξε ακόμα περισσότερο τις τιμές και δημιουργεί σοβαρότατες επιλοκές στην οικονομία των ΗΠΑ Κινας και Ρωσίας που δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν. Η “ένεση” με 1.5 τρις ρευστό στην αγορά της fed στις ΗΠΑ ήταν μια προσωρινή ενέργεια ανακόυφισης για να κλείσει η εβδομάδα με μικρή άνοδο την τελευταία μερα για ψυχολογικούς λόγους.
Το πετρέλαιο θα προξενήσει μεγαλύτερη οικονομική ζημιά από ότι η Πανδημία!
 
Όλα τα νέα πρότζεκτς εξορύξεων παγκοσμίως είναι υπό κατάργηση:
Σιγουρεύονται οι προβλέψεις μας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμια εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα και Κύπρο για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Καθιστανται 200% ασύμφορες οι εξορύξεις, από 100% που ήταν ως τώρα.
Τα φωτοβολταϊκά θα έχουν καθυστερηση στην παραγωγΉ και παράδοση εφέτος, αλλά αυτό είναι όλο.
Αν η οικονομία ήταν εξαρτώμενη από ΑΠΕ δεν θα είχε σοβαρό πρόβλημα κανένα κράτος. Διότι τα φ/β μπορούμε να τα “κλείσουμε” και να παμε για μπάνιο, γιατί δεν χάνουμε τίποτα.
Κάθε πετρελαιοπηγη όμως έχει λειτουργικά κόστη (περί τα 100.000 την ημέρα θα ήταν για τη χώρα μας). Συν τις μεταφορές και αποθήκευση έως την τελική κατανάλωση.
Στο site marintraffic μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο όλα τα πετρελαιοφόρα που βρίσκονται εν κινησει. Το 2008, με την τοτε κρίση τιμών πετρελαίου και την υπερπαραγωγή, παρακολουθήσαμε το μεγαλύτερο τραφικ τζαμ που εγινε ποτέ στην Θαλασσα.
Μπορειτε να παρακολουθείτε και εκεί τις εξελίξεις.
Θα προλάβουν οι τιμές του πετρελαιου να ξαναανεβούν από την Πανδημία και τον οικονομικό πόλεμο, πριν πέσουν για πάντα σε τιμές ισορροπίας εξ αιτίας της επικείμενης αδειοδότησης των πρώτων (εκατομμυρίων) ρομπότ ταξι εδάφους που αναμένονται από το 2021 και των αυτόνομων αεροταξί που αναμένονται κατά το 2023;
Ο στόχος για 100% ΑΠΕ το 2030 πως επηρεάζεται;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here