Νέα ΑΠΕ πατέντα της ΒΡ!👌😊

150
Ρεύμα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, που παράγεται το …βράδυ!
Μέχρι τώρα, τα ινβερτερ των φωτοβολταϊκών, κατά τις νυχτερινές ώρες όπως και τα ίδια τα πάνελ, καθόταν περιμένοντας να ξημερώσει.
Η BP Lightsource όμως, βρήκε τρόπο, ώστε χρησιμοποιώντας τα ινβέρτερ το βράδυ, να καταφέρει να εξοικονομήσει την ενέργεια που ως τώρα χάνεται, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια υπερ των καταναλωτών της.
Πρόκειται για την “έξυπνη” σταθεροποίηση της τάσης, χρησιμοποιώντας όλα τα ινβέρτερ που είναι συνδεδεμένα στο δικτύο. Έτσι, για την χρήση του ινβερτερ την νύκτα, ο καταναλωτής θα πληρώνεται, ενώ η ΒΡ θα προσθέτει επιπλέον ρεύμα στο νυχτερινό δίκτυο κερδίζοντας και αυτή.
Η ταυτόχρονη ζήτηση από συσκευές, από δίκτυα ΑΠΕ που το ρεύμα παράγεται από πολλές μονάδες και η μεταφορά του και η σωστή τροφοδοσία, δεν είναι κάτι το απλό. Είχε ως τώρα αποτέλεσμα την μεγάλη απώλεια ενέργειας, λόγω της αυξομείωσης των Βολτ και κοστίζει επίσης και την ασφάλεια των συσκευών. Ειδικά όταν πολλές συσκευές ανάβουν και σβήνουν μαζί.
“Ο ινβέρτερ είναι ένας πολύ καλός σταθεροποιητής. Τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσουμε αυτούς κατά το βράδυ. Απορροφάει το ρεύμα και το ξαναδίνει τροποποιημένο σε κλάσματα δευτερολέπτου, κάνοντας τέλεια μια εργασία που αλλιώς δεν είναι εύκολη και θα κόστιζε πολύ”. Είπε ο CEO της εταιρίας.
Αποτέλεσμα: Σταθερότερο και πυκνότερο δίκτυο ΑΠΕ ρεύματος.
Λιγότερη ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο,
Περισσότερο ρεύμα στην κατανάλωση χωρίς επιπλέον παραγωγή (με την ίδια παραγωγή, έχουμε μεγαλύτερη απόδοση)
Από το φωτοβολταϊκό Πάρκο της Νότιας Αγγλίας θα εξοικονομήσουν για τους πελάτες τους 4 εκατομμύρια λίρες έως το 2050 και θα προσθέσει άλλα 4 GW επιπλέον ηλεκτρικό ρεύμα από το συγκεκριμένο σταθμό παραγωγής.
Μπορούν να δεχθούν αυτό το upgrade ακόμα άλλα 59 ενεργειακά δίκτυα ΑΠΕ σε όλη την Αγγλία με τα ανάλογα οφέλη!
Άλλη μια επινόηση που θα επιταχύνει την ευκολότερη και γρηγορότερη μετάβαση σε 100% ΑΠΕ. 👌😊 Ειδικά και αυτό, θεωρώ ότι θα βοηθήσει και στο από 98% ΑΠΕ και πάνω που ακόμα δεν έχει βρεθεί πως θα καλυφθεί, ώστε να πάει στο 100%. (Σύμφωνα με Colorado renewables)
Παρόλο που ήλθε 5η σε πωλήσεις πετρελαίου πέρσι στον κόσμο με 303 δις έσοδα, η ΒΡ, από το 2010, δημιουργώντας την BP Lightsource, έχει επενδύσει αρκετά δις σε ΑΠΕ (με φωτοβολταϊκά και τώρα αυτό το upgrade) στην Αγγλία και πάει πάρα πολύ καλά.
Δημιουργώντας θυγατρικές σε ΑΠΕ θα μπορέσει να επιζήσει καθώς η ίδια θα …καταρρέει τον …παλιό εαυτό της.
Αυτό είναι το καλύτερο, αλλά και το μόνο, που μπορούν να κάνουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά το 2025.
👍✌❤️😌

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here