Την δεκαετία που μπαίνει, σαν ένα…”Μαγικό χαλί” θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω… Εύχομαι σε όλες/όλους να το …προλάβουν…

153
Την δεκαετία που μπαίνει, σαν ένα…”Μαγικό χαλί” θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω… Εύχομαι σε όλες/όλους να το …προλάβουν…😵
ΚΑΛΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ! Και ΔΥΝΑΤΆ!
Η Γη γυρίζει η Γη, όλο γυρίζει, λάβα καυτή από τα βάθη αναβλύζει
Η Γη γυρίζει η Γη, όλο γυρίζει, πέφτει βροχή και το χώμα της ποτίζει.
Η Γη γυρίζει η Γη, όλο γυρίζει, μια μελωδία απ’ τον αέρα της σκαλίζει
Δύση και ανατολή Αιλιλιλι, Για να χορεύεις απάνω
ΕΣΥ:
Την δεκαετία αυτή θα κριθεί η βιωσιμότητα του ανθρωπίνου είδους...
Ή θα πάμε στο επίπεδο “1” ή, στο …τίποτα…
…Είμαστε στο 0.8 περίπου. Θα μπορέσουμε άραγε να φθάσουμε στο επίπεδο πολιτισμού 1, πριν αυτοκαταστραφούμε; Θα μπορέσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της Γης να ξεπεράσουμε το πεπρωμένο κάθε ως τώρα κοινωνίας, κάθε ως τώρα πολιτισμού που, όταν έφθανε το μέγιστο σημείο ευδοκίμησης και άνθισης, αμέσως μετά κατέρρεε και αυτοκαταστραφόταν;
Μας μένει πάρα πολύ λίγο για να φθάσουμε στο 1. Μόλις 10 χρόνια θέλουμε για να πάμε 100% ΑΠΕ. (θέλετε σε 20 ή και 30; εκεί πάμε πάντως 100% ΑΠΕ). Από εκεί και μετά όλα αλλάζουν πολύ!
Το επίπεδο πολιτισμού 1 είναι: “Όταν θα έχουμε δαμάσει όλη την ενέργεια σε πλανητικό επίπεδο” (Michio Kaku). Και η ενέργεια δεν είναι άλλη από τη ηλιακή. Διότι και όλες οι άλλες μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούμε από τον ήλο παρήχθησαν ως αρχική αιτία. Στην Γη πέφτει καθημερινά 10.000 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι χρειαζόμαστε, από τον ήλιο και μόνο.
Όμως δεν χρειάζεται να παράγουμε τόση πολλή ενέργεια. Στην πράξη, “απεριόριστη”, ισοδυναμεί με το να έχουμε λίγο παραπάνω ενέργεια από ότι πάντα χρειαζόμαστε. (σε κάθε στιγμή).
Πάρτε παράδειγμα τον ευφυέστατο Μιχάλη Καλογεράκη από την Κρήτη:
Οι τόσες “έξυπνες” και ΑΠΕ επινοήσεις που παρήγαγε τόσα χρόνια (το πρώτο ηλ αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε σε δρόμο κ.α.κ.α.) είχαν σαν αίτιο την παραπανίσια ενέργεια από φωτοβολταϊκά που του περίσσευε.
Φανταστείτε τι θα κάνατε αν και σεις είχατε απεριόριστη δωρεάν ενέργεια…
Ένας πολύ πιο ωραίος και διαφορετικός κόσμος μπορεί να είναι σύντομα κοντά μας!
Το επίπεδο πολιτισμού “1”, είναι πολιτισμός με 100% ΑΠΕ και πλησιάζει!
Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία. Το λένε οι εγκυρότεροι και εξυπνότεροι επιστήμονες – αστροφυσικοί φυσικοί κοινωνιολόγοι κλπ.
Είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε, εκτός αν: γίνει πυρηνικός πόλεμος, πτώση αστεροειδή, ακραίες εκφάνσεις κλιματικής αλλαγής. Και καταλαβαίνουν σήμερα όλοι αυτοί οι επιστήμονες, ότι αν δεν αναστρέψουμε την ερημοποίηση, αυτή θα συνεχιστεί και δεν θα έχουμε το που να εφαρμόσουμε τις 100% οικολογικές μεθόδους, σαν αυτές που, καλή ώρα, ένα χρόνο τώρα συζητάμε…
Την να την κάνω την τεχνολογία επιπέδου 1, αν δεν έχω τα οικοσυστήματα υγιή και ζωντανά.
Γι αυτό και ο στόχος για 100% όλα οικολογικά, αλλά και 100% όλα βιολογικά μέχρι το 2030 που βάλαμε με τους φίλους που ξεκινήσαμε μαζί το Βιο7 δεν μπορεί, παρά με μια λέξη να θεωρηθεί, ΙΕΡΟΣ!
Και οι στόχοι για 100% βιο, δεν είναι μόνο για την μείωση μεθανίου, co2 και για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για έναν καθαρό από τοξικά χημικά και βιώσιμο πλανήτη χωρίς ερημοποίηση που η ζωή να μπορέσει να ευδοκιμήσει.
Θεωρώ ότι το 100% βιο το 2030 που βάλαμε ως στόχο, πρώτοι παγκοσμίως ως Βιο7, θα συμπληρώσει τέλεια το 100% ΑΠΕ & 100& ηλ/οχ, που ως τώρα έχει τεθεί, τοπικά και παγκοσμίως.
Ο στόχος αυτός που βάζουμε εμείς πρώτοι τώρα, προβλέπω προσωπικά, ότι θα γίνει ο βασικός στόχος μάρκετιγκ όλων των εταιριών, το πολύ γύρω στο 2025 και μετά.
Διότι ο κόσμος πάντα θα αναζητάει την ποιότητα…
Θα δημιουργήσουμε ένα δικό μας μοντέλο που θα έχει σκοπό να μειώσει τα κόστη των βιολογικών προϊόντων με βάση την επάρκεια σε τοπικό επίπεδο.
Θα επιδιώξουμε την κατάρρευση της αγοράς τοξικών χημικών φυτοφαρμάκων και συντηρητικών που κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις τροφές μας και αφετέρου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούνται διότι απλά σε όλα υπάρχει η οικολογική λύση. Θα φροντίσουμε ώστε ο τοπικός παραγωγός να έχει πρόσβαση σε οικολογικές μεθόδους αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων που ως τώρα χρησιμοποιούνται τοξικά χημικά. Και να είναι σε ανταγωνιστικά συμφέρουσα τιμή με τα αντίστοιχα χημικά.
Σαν ΚΟΙΝΣΕΠ θα μπορέσουμε από φέτος να ξεκινήσουμε να διαθέτουμε κάποια βασικά προϊόντα καθημερινής ανάγκης πιλοτικά και θα μπορέσουμε να μελετήσουμε το πως θα μειώσουμε τις τιμές στην πράξη. Σιγά σιγά και μεθοδικά. Δεν βιαζόμαστε. Θα δουλεύουμε με οριακά μηδενικό κέδρος και θα ζητήσουμε την συνειδητή στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια αυτή. Θα λειτουργούμε με “ανοικτό κώδικα” ώστε να μπορούν άλλοι οργανισμοί να μας αντιγράψουν και να συνεχίσουν ότι κάνουμε. Σίγουρα θα βρεθούν πολλοί που θα το κάνουν καλύτερα. Και από αυτούς και εμείς θα μάθουμε.
Ακόμα και αν τελικά, λόγω του άνισου αγώνα ενάντια στην βιομηχανία χημικών, εμείς δεν τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και στο μέλλον κάποια στιγμή, ως Βιο7 δεν υπάρχουμε, σας υπόσχομαι ότι θα έχουμε ήδη φροντίσει οι φίλοι και συνεργάτες μας στην ιδέα αυτή, τοπικά και ανα τον κόσμο που θα έχουν περισσότερη δύναμη και ενέργεια από εμάς, να το πετύχουν!
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!
Δ.Φ.
7βιο φόρουμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here